Se dau „lupte grele” pentru „repatrierea” lui Mihai Velisar! FC Petrolul Ploiești versus Gaz Metan Mediaș, oare cine va „câștiga”?

Dragos Trestioreanu -

Se dau „lupte grele” pentru „repatrierea” lui Mihai Velisar! FC Petrolul Ploiești versus Gaz Metan Mediaș, oare cine va „câștiga”?

Nu cu multă vreme în urmă, am prins „din zbor” un zvon potrivit căruia prim-divizionara ardeleană Gaz Metan Mediaș ar putea renunța la fundașul stânga prahovean Mihai Velisar, cel cumpărat de la FC Petrolul cu „infima” sumă de 15.000 de euro, pe vremea președintelui executiv Marius Stan. După ce o fostă rezervă a lui Velisar, ardeleanul Răzvan Trif, originar din Jidvei, acolo de unde este și… un sponsor al „alb-negrilor”, i-a luat fața după demiterea lui Mihai Teja, fiind apoi „urcat” în banda stângă, ca mijlocaș, pentru a-i face loc favoritului antrenorului principal Ilie Poenaru, este vorba despre Mihai Dobrescu, ambii fiind ex-Academica Clinceni, Mihai se trezise nemeritat a treia variantă de fundaș stânga ! Asta după ce a fost la un pas să meargă cu Mirel Rădoi la Tokyo, la Jocurile Olimpice, și fusese și internațional de tineret sub bagheta acestui și a lui Adrian Mutu!

Drept urmare, s-a auzit la un moment dat că agentul FIFA care îl reprezintă, fostul petrolist din 2011 Bogdan Apostu, i-ar fi propus varianta „UTA Arad”. Însă, la „Bătrâna Doamnă” erau tot șanse mici de a juca, postul fiind ocupat de rusul Evgeniy Șliakov, cel care are drept back-up pe internaționalul lituanian Rolandas Baravikas. Ambii sunt fotbaliști mai experimentați decât prahoveanul. În acest context, conducerea divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești a intrat pe fir cu dorința fermă – despre care auzisem și în vara trecută, de altfel – de a-l „repatria” pe Mihai Velisar. Însă, negocierile nu sunt deloc ușoare cu actuala proprietară a fostului junior petrolist, chiar dacă acesta – știe deja toată suflarea „galben-albastră” – număra zilele de până la întoarcerea definitivă pe „Ilie Oană”, încă de când fusese dat „pe mai nimic” la Gaz Metan! Iar, ca să-și mai aline dorul de Petrolul, și-a tatuat ditamai lupul, simbolul echipei ploieștene! Deci, din partea lui „Veli” – nicio problemă, el acceptând, zice-se, un contract întins pe trei ani și jumătate, chiar și pe un salariu mai de „Liga 2”. Dar, să vedem dacă numărul unu din staff-ul administrativ al clubului găzarilor va reuși din nou să fie persuasiv, ca și în alte situații, și-l va readuce la Ploiești pe Mihai Velisar, în condițiile dorite de FC Petrolul…

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro