Găzarii au deschis larg „conducta” cu achiziții: trei fotbaliști cu CV de Liga 1 semnați în mijlocul săptămânii!

Dragos Trestioreanu -

După ce trecuse ceva de timp de la anunțul oficial al obținerii semnăturilor mijlocașului la închidere Alexandru Puchea, de la Petrolistul Boldești, care se și antrenase cu trupa lui Tavi Grigore pe finalul sezonului oficial trecut, și a atacantului Sergiu Arnăutu, ultima oară la Luceafărul Oradea, pagina oficială de Facebook a FC Petrolul a „devenit foarte activă” la mijlocul acestei săptămâni. Astfel, marți și miercuri a fost anunțat nu numai un nou antrenor secund, Ciprian Pura, ci și dezvăluite numele a încă trei jucători veniți pe „Ilie Oană”: vârful de atac Cosmin Lambru (foto, lângă titlu, alături de președintele executiv Cristian Vlad), care va ocupa în lot un loc de „U 19”, portarul Mirel Bolboașă (ASA Târgu Mureș; foto sus, în text, împreună cu Octavian Grigore și președintele executiv al clubului) și mijlocașul de bandă Alexandru Cristian Ciocâlteu (foto jos, în text).

Odată ce și-a pus apostila marți, 11 iulie 2017, pe un contract întins până la finele sezonului 2021-2022, deci pe 5 ani, fostul golgheter al turului campionatului trecut al Ligii A Prahova și care a terminat finalmente pe poziția secundă în ierarhia marcatorilor, cu 29 de reușite (la care s-au adăugat încă 4 în Cupa României), după mai vârstnicul cu 10 ani, Andrei Ciobanu, a revenit, de fapt, la Petrolul. Junior în cadrul CCJ al SC FC Petrolul, falimentată și dispărută în vara anului precedent, Lambru (18 ani) – care a cerut să plece, atunci, la CS Blejoi, pentru a putea juca mai mult – îi reîntâlnește acum pe colegii săi de generație Alberto Olaru, Mihai Velisar și Tiberiu Nițescu. Se întregește astfel un cvartet competitiv de jucători „sub 19 ani”. Reamintesc că noul transfer al FC Petrolul a debutat în Liga 1 în ultimul meci al ediției 2015-2016 al formației găzarilor, disputat la Craiova, pe arena din Parcul Romanescu, contra echipei CS Universitatea.

Mirel Bolboasa cu Cristi Vlad si Tavi Grigore, Facebook PetrolulDupă ce a trecut pe la Universitatea Cluj, și ea falimentată ca și SC FC Petrolul, de către același personaj de tristă amintire, iar în returul ediției 2016-2017 a Ligii 1 a fost rezerva lui Eduard Pap, la ASA Târgu Mureș, goal-keeperul piteștean Mirel Bolboașă a revenit la Ploiești. El a semnat – miercuri, 12 iulie, la o zi după ce împlinise vârsta de 28 ani – pentru două sezoane cu actualul FC Petrolul. Bolboașă este un portar cu un CV foarte bun pentru nivelul Ligii a III-a, a fost și internațional de tineret, produs al defunctei FC Argeș și înregimentat apoi de Viitorul lui Gică Hagi. Despre el se spune că este pe deplin recuperat după o fractură la picior, suferită pe vremea când apăra buturile „șecpcilor roșii”. A fost necesară atunci o intervenție chirurgicală delicată, în urma căreia a rămas în afara terenului vreme de cinci luni. Dar, cum a apucat sa evolueze pentru echipa a doua a mureșenilor, ba chiar și pentru prima, este clar că a trecut peste problemele de după acidentarea gravă de la Cluj, din data de 21 mai 2016.

Alexandru Cristian Ciopcalteu impreuna cu Cristi Vlad si Tavi Grigore, Facebook FC PetrolulÎn sfârșit, un al treilea fotbalist având în CV Liga 1, Alexandru Cristian Ciocâlteu (27 de ani), revine la o echipă din Prahova, după ce a mai jucat la Tricolorul Breaza, pe când această grupare combătea în Liga a III-a, dar și la defuncta Conpet Ploiești, tot în același eșalon. Ciocâlteu este bine cunoscut pentru rapiditatea și fantezia sa în joc, dar și pentru golurile spectaculoase pe care le reușea în urma unor execuții de mare efect. Atrăgând atenția în primul eșalon pe vremea când juca la FC Brașov, el a coborât totuși, apoi, la Liga a II-a, la Dunărea Călărași, cu speranța însă că va reveni pe prima scenă cu trupa de lângă Dunăre. Nu a reușit s-o facă, astfel că a aceptat să se alăture unui proiect serios, ce-i va putea, eventual, garanta o reapariție, peste doi ani, în Liga 1.

Trei fotbaliști în două zile, dar vor urma imediat și alții! Semn că oficialii de la FC Petrolul au renunțat la vacanță pentru a avea luni, 17 iulie, la reluarea pregătirilor, pe cât posibil, un lot aproape complet!

Foto: FC Petrolul Facebook Official