Obișnuite să fie gazde pe arena Ilie Oană, ACS Petrolul ’52 Ploiești și Chindia Târgoviște se vor duela „amical”, astăzi, pe același stadion. La oră clasică de matineu, 11.00

Dragos Trestioreanu -

Obișnuite să fie gazde pe arena Ilie Oană, ACS Petrolul ’52 Ploiești și Chindia Târgoviște se vor duela „amical”, astăzi, pe același stadion. La oră clasică de matineu, 11.00

Așa cum se anticipa și era și de așteptat, de altfel, meciul amical de vineri, 12 noiembrie 2021, dintre ACS Petrolul ’52 Ploiești și Chindia Târgoviște, stabilit inițial a se desfășura pe terenul principal al bazei sportive din comuna prahoveană Strejnicu, a fost mutat pe arena Ilie Oană și va începe la ora clasică de matineu, 11.00. Adică, acolo unde cele două combatante de astăzi își desfășoară partidele de acasă, în Liga a II-a, respectiv Liga 1. O decizie absolut firească, ținând cont de condițiile net superioare existente pe cea mai mare și mai modernă arenă din județul Prahova. Schimbarea locului de disputare a amicalului a fost posibilă însă numai în urma anulării meciului-test cu Dinamo, de sâmbătă, 13 noiembrie, la cererea ploieștenilor. Cei care au aflat că viitorul joc din campionat al lor, derbiul împotriva Concordiei Chiajna, se va desfășura mai devreme, joi, 18 noiembrie, de la ora 20.30. Astfel, bucureștenii au trebuit să opteze pentru un test la Buzău, cu trupa lui Cristi Pustai, FC, tot pentru sâmbătă. La planul petroliștilor de a avea două dueluri cu echipe de prim eșalon a trebuit să se renunțe, iar asta desigur pentru a nu se risca accidentări, cu cinci zile înaintea confruntării importante de joi.

Întrucât ambii antrenori principali, Nicolae Constantin și, respectiv, Emil Săndoi, au la dispoziție loturi numeroase numeric și vor avea parte numai de un singur meci amical în aproape două săptămâni de pauză competițională oficială, se aude că s-ar fi luat în discuție ca reprizele să aibă o durată diferită. Mai exact, prima să fie de 45 de minute, iar a doua – de 60. Asta pentru ca tehnicienii să poată folosi cât mai mulți componenți ai efectivelor lor, în amicalul de vineri. Cu același prilej, se așteaptă debutul, deocamdată neoficial, la Petrolul ’52 al lui Vlad Prejmerean (foto sus, în text), fostul căpitan din sezonul trecut al divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Brașoveanul în vârstă de 23 de ani a fost legitimat de ceva vreme, fiind liber de contract, dar nu era și apt de joc, fiind mai în urmă cu pregătirea, neevoluând deloc în actualul sezon regular. Fotbalist versatil, cu postul de bază cel de mijlocaș central, dar putând juca și defensiv, și ofensiv, în zona centrală, precum și pe banda dreaptă, ca fundaș sau mijlocaș, Prejmerean este un câștig veritabil pentru lotul „lupilor”.

Tot azi, poate că va fi văzut pe teren mai multe minute și Marius Coman (foto la titlu), sosit în vară, dar debutând de-abia la ultimul meci de campionat de dinaintea pauzei competiționale, cel de acasă, cu Dunărea Călărași. Maramureșeanul a trecut mai repede decât era de așteptat peste urmările unei accidentări grave și rare la fotbaliști, dislocare de șold cu afectarea nervului femural. De-acum înainte, încet-încet, se așteaptă să redevină golgheterul temut din sezonul precedent, dar nu numai. Tot așa cum se mai așteaptă și ca germanul Senad Jarovic să reînnoade șirul golurilor sale, întrerupt cu ocazia accidentării din partida cu CSA Steaua București. Odată cu recuperarea și a lui, Nae Constantin are la dispoziție nu mai puțin de cinci vârfuri de atac: Sory Diarra, Senad Jarovic, Simon Măzărache, Marius Coman și Constantin Stoica.

Un motiv pentru care, de câtva timp, tehnicianul l-a mutat pe Măzărache (foto mijloc, în stânga, alături de Armando Vajushi) în banda stângă, acolo unde își poate pune mai bine în valoare viteza, calitatea lui cu numărul unu. Urmează astfel a alege dintre Diarra, Jarovic și Coman, unul sau chiar doi pentru primul „11”, în funcție de meci. În schimb, Stoica pare a mai fi ieșit din calculele chiar și ale lotului de 20, transcris în raportul de joc. Totodată, s-a consemnat și revenirea la antrenamente, după destul timp, a portarului internațional moldovean de peste Prut Nicolai Cebotari (foto jos), dar și a mijlocașului de creație Mihai Nițescu, unul dintre „underi”. Constantin trebuie să aleagă, acum, cea mai bună formulă și eventuale back-up-uri pentru Valentin Țicu și Sergiu Pârvulescu, în perspectiva disputei cu trupa lui Claudiu Niculescu. Evident, în eventualitatea în care cei doi tineri vor reveni acasă, de la echipele naționale, fie prea obosiți, fie – Doamne, ferește! – cu probleme medicale.

Foto: www.fcpetrolul.ro