Gaze toxice împrăştiate în UPG!

Daniel Dimache -

Gaze toxice împrăştiate în UPG!

Astăzi, 22 noiembrie, în jurul orei 11.15, în incinta UPG a fost împrăştiat un gaz toxic, într-un laborator de chimie. În urma incidentului petrecut în Corpul I al Universităţii Petrol-Gaze, care cuprinde săli de curs şi laboratoare, aerul a devenit irespirabil, iar mai mulţi dintre studenţii aflaţi în incinta respectivă au avut simptome grave, greţuri, vărsături şi chiar pierderi de cunoştinţă. Doi dintre aceştia au fost transportaţi la spital. Au fost evacuate din clădire 50 de persoane, studenţi şi cadre didactice.

Imediat au intervenit forţele speciale din cadrul ISU Prahova – SMURD, autospeciala de transport personal şi victime multiple, o grupă operativă, dar şi specialişti de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Totodată, s-a deplasat la UPG şi autospeciala care intervine în cazuri de atac chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear de la unitatea de elită de la Ciolpani. 

Din primele informaţii, gazul ar fi fost împrăştiat de un student fie intenţionat, fie în urma unei manevre greşite ale unui spray, urmând ca după intervenţia de urgenţă, poliţia să continue cercetările.