Gazeta Tinerilor Economişti, rodul colaborării Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – Gazeta de Prahova

Daniel Dimache -

Gazeta Tinerilor Economişti, rodul colaborării Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – Gazeta de Prahova

Cu ocazia Bursei de Valori Educaţională, desfăşurată în perioada 7-10 mai, la Palatul Culturii din Ploieşti, eveniment desfășurat în cadrul ”Săptămânii de excelență pentru elevi” și organizat  de Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Primăria Municipiului Ploiești, a fost lansat un proiect editorial între un prestigios colegiu ploieştean, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Gazeta de Prahova.  În cadrul evenimentului în care liceele din Ploiești și din împrejurimi şi-au prezentat oferta pentru anul școlar viitor, a fost lansată publicaţia „Gazeta Tinerilor Economişti”.

De menţionat că ziarul Colegiului Economic ploieştean conţine 8 pagini, este tipărit în condiţii grafice deosebite, având un conţinut bogat în informaţii şi imagini. În primul număr al Gazetei Tinerilor Economişti, CEVM şi-a prezentat oferta educaţională, atât în ce priveşte clasele de liceu ce se înfiinţează, cât şi cele de şcoală profesională, respectiv postliceală.  Gazeta mai cuprinde articole care prezintă proiectele de succes ale colegiului pe plan naţional, răsplătit cu numeroase distincţii la acest nivel, dar şi internaţional, culminând cu primirea distincţiilor de „Şcoală Europeană” şi „Şcoală- Ambasador al Parlamentului European”. Un alt domeniu prezentat este cel al firmelor de exerciţiu, capitol la care Colegiului Economic „Virgil Madgearu” domină competiţiile naţionale de gen şi se impune, de asemenea, şi pe plan internaţional. Un interesant articol din Gazeta Tinerilor Economişti are ca subiect personalitatea marelui om de stat Virgil Madgearu, cu destinul său deopotrivă măreţ şi tragic. 

Nu în ultimul rând, menţionăm că publicaţia Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, apărută sub îngrijirea şi îndrumarea Gazetei de Prahova, a fost realizată sub coordonarea directorului Colegiului, prof. Simona Lupu şi prof. Iuliana Nicolae (împreună, în foto principală), cărora le mulţumim pentru colaborare şi le urăm editarea cât mai multor şi interesante numere de ziar. 

Vom reveni cu publicarea în format electronic a primului număr al Gazetei Tinerilor Economişti.

Foto – jos: Imagine de la Bursa de Valori Educaţională, o parte din echipa CEVM, împreună cu inspector şcolar Cristina Petre.