George Galamaz, sfătuit de avocaţi să nu facă recurs la sentinţa împotriva agresorului Dragoş Enache

Redactia -

După ce a aflat sentinţa Tribunalului Prahova, dictată împotriva agresorului său de pe arena Ilie Oană, Dragoş Petruţ Enache (captură „DigiSpost1”), de la meciul dintre SC FC Petrolul şi Steaua, din 30 octombrie 2011, adică trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi despăgubiri în valoare de 50.000 de lei, actualul jucător al Universităţii Cluj, George Galamaz, a avut prima reacţie. Galamaz a declarat, pentru televiziunea sport.ro, că „avocaţii m-au sfătuit să nu fac recurs. Aşa a hotărât legea din România şi noi ne supunem. Sper însă ca poliţia să facă recurs şi sentinţa să nu rămână definitivă. Să ai pe conştiinţă trei ani cu suspendare nu e uşor. Dacă l-aţi întreba acum pe agresor, cred că v-ar spune că nu ar mai repeta fapta. Suma va fi donată către copiii defavorizaţi, pe mine neinteresându-mă nici un ban de la el”. Această hotărâre a fost luată, potrivit precizării reprezentantului Atac_altul_la_enache_foto_Ionut_CocanuTribunalului Prahova, pentru că Enache şi-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată, nu a cerut administrarea de noi probe şi a acceptat plata despăgubirilor solicitate de fotbalist pe care l-a lovit cu pumnul în obraz.

Este de remarcat rapiditatea cu care a fost judecat Dragoş Enache – cel care a fost lovit, la rându-i,  ulterior, de stelistul Novak Martinovic (foto: Ionuţ Cocanu), rămas nesuspendat pe linie sportivă – şi a verdictului dat de tribunal. Asta în raport măcar cu alte fapte de natură penală, rămânând tot în lumea sportului rege, respectiv sumele  foarte mari cu care statul a fost păgubit în „Dosarul transferurilor”, în care sunt judecaţi, de ani buni, mai mulţi oameni din fotbalul românesc. Altfel, este de sperat ca sancţiunile, aparent blânde la prima vedere, să fi reprezentat o lecţie nu numai pentru suporterul huligan, ci şi pentru toţi cei care, în viitor, ar avea de gând să-l imite pe Dragoş Petruţ Enache.

În sfârşit, mai este de comentat şi intervenţia dură a lui Gigi Becali, de la „gsptv”, patronul Stelei declarând că „va face recurs (n.r. – George Galamaz) şi, dacă va rămâne la Tribunalul Prahova, mă aştept să-i dea două-trei zile cu suspendare. Cum să-i dai trei ani cu suspendare? Dă-i măcar trei săptămâni, dar să le facă la puşcărie! Ce-i vrăjeala asta? E încurajarea golăniei. Judecătorii ăia au atât de mare curaj să dea trei ani cu suspendare. Cum să-i dea doar trei ani, nu sunt sănătoşi? Trebuie anchetaţi toţi. Suma de 500 de milioane de lei e totuşi amendă mare. Vai de mama lor, şi-au dat foc la valiză şi judecătorii, şi toţi magistraţii din Prahova! Cazul acesta este ruşinea justiţiei. E clar că şi-au luat şpagă şi avocaţii lui Galamaz. O să facem noi recurs. Noi, Steaua! Derbedeul ăla l-a şpăguit pe avocatul lui Galamaz”. Stimabilul om de fotbal pasămite a uitat de  cazul „Portbagajul” şi de „discuţiile” dintr-un bar din Pipera cu cei care i-au furat un automobil, fapte pentru care a fost recent absolvit de orice vină. A fost bună acum justiţia?