George Simion (AUR) a adunat o mare masă de protestatari din toată țara la Ploiești, ca să plece spre Piața Universității și Cotroceni

Daniel Dimache -

George Simion (AUR) a adunat o mare masă de protestatari din toată țara la Ploiești, ca să plece spre Piața Universității și Cotroceni

George Simion, liderul AUR, a adunat astăzi, în jurul orei 10.00, o mulțime de oameni din toată țara, în trei parcări din Ploiești, pentru a porni un megaprotest ca să dea jos ”regimul Iohannis, împotriva dezmățului din energie, împotriva prețului de la RCA, prețului de la carburanți”, așa cum a declarat în principalul loc de adunare, Parcarea de la Parcul Municipal Vest. 

Vă prezentăm declarația lui George Simion, făcută într-o transmisiune live pe Facebook, de la Ploiești:

În această parcare s-au încolonat 10 autocare venite duminică din Suceava, Timișoara, Bihor, Constanța si alte județe din țară, cărora li s-au alăturat 10 camioane și câteva sute de autoturisme cu simpatizanți AUR s-au adunat în Parcul Municipal de Vest din Ploiești. După o slujbă religioasă făcută în parcare, protestatarii au plecat spre Capitală, pe Autostrada A3, într-un convoi de aproximativ 2 kilometri, supravegheat atent de către Poliția Rutieră și jandarmi.

Conform lui Simion, convoiul va traversa Bucureștiul prin Piața Victoriei și va ajunge în Piața Constituției, unde vor fi parcate vehiculele. Oamenii încolonați se vor deplasa în Piața Universității, locul desfășurării mitingului de protest, fiindt așteptați de liderii AUR în jur de 20.000 de manifestanți din toată țara. Simion a anunțat că protestatarii se vor deplasa și la Cotroceni. Primăria București a autorizat protestul organizat duminică de AUR în Piața Universității pentru maximum 100 de persoane.

Convoiul, intitulat ”Convoiul Păcii și al Libertății”, va trece și prin fața Ambasadei Rusiei, unde se va opri pentru un scurt protest. 

”Suntem alături de cei 500 de mii de români din Ucraina și condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos. este același regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei și care ne-a făcut să fim irelevanți pe scena politică internațională”, a declarat Simion, duminică dimineața, la Ploiești.