Gevaro Nepomuceno a debutat, cu victorie, la Dinamo! Urmează să apară în alb-violet de Argeș un alt fost „lup”, Pablo de Lucas Torres! De Petrolul au cam „fugit” câte unii străini!

Dragos Trestioreanu -

Gevaro Nepomuceno a debutat, cu victorie, la Dinamo! Urmează să apară în alb-violet de Argeș un alt fost „lup”, Pablo de Lucas Torres! De Petrolul au cam „fugit” câte unii străini!

Odată cu înregimentarea ca director sportiv la Dinamo București a „călugărului” Marius Nicolae, alias Mario, cel de la „U” Cluj, SC FC Petrolul și Guangzhou R&F (prima ligă din China), la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare a ajuns… Gevaro Gioma Magno Nepomuceno, pe prenumele și numele sale din pașaport. Fost echipier al găzarilor în perioada 2014-2015, cu 47 de prezențe în campionatul Ligii 1 și două goluri bifate, ultimul pe „Arena Națională”, la victoria cu 1-0 în dauna Stelei, Nepomuceno a redebutat, miercuri seara, în România și a făcut un meci bun, în victoria lui Dinamo, scor: 2-1, în „Groapă”, în dauna formației Gaz Metan Mediaș. Ultima oară la o echipă de eșalon inferior din Anglia, Halifax, Gevaro s-a maturizat, pare altul acum, cel puțin la prima vedere, să zic așa. Pe un teren foarte greu, fotbalistul cu un diamant într-un dinte a luptat din greu, nemaiamintind deloc de flegmaticul de acum cinci-șase ani.

Gevaro Nepomuceno

Deși părea a fi mai degrabă un transfer… nostalgic al lui „Mario”, jucătorul născut la Tilburg, în Olanda, ar putea fi totuși o surpriză plăcută, mai ales că are numai 28 de ani. Plecarea lui de la Petrolul, dacă îmi aduc bine aminte, nu fusese prea regretată de către suporterii foarte pretențioși ai „lupilor”. Altfel, dacă, de exemplu, Jeremy Bokila și Juan Albin au „eșuat” la aceeași grupare bucureșteană, rămâne de văzut dacă un alt fost petrolist, Gevaro Nepomuceno, de data aceasta, va confirma meciul său de debut la Dinamo.

Curând, va continua în Liga 1 autohtonă alt ex-„lup”, Pablo de Lucas Torres (34 de ani), cel care părea că nu va mai reveni în România! De ce? Căpitan al echipei FC Voluntari și unul dintre cei mai buni echipieri ai acesteia vreme de un an, Pablo s-a trezit pus pe liber odată cu înlocuirea vechiului staff tehnic al ilfovenilor și instalarea altuia nou. Deziluzia l-a făcut, pentru o vreme, să nu mai treacă pe lista viitorului său și fotbalul românesc! Dar, uite că a revenit la sentimente mai bune, semnând un contract cu FC Argeș chiar în ziua remizei albe, la propriu și la figurat, a piteștenilor, cu FCSB! Se speculează că, înainte de a-și pune din nou apostila pe un contract cu Voluntariul, de Lucas ar fi primit o ofertă de la FC Petrolul, însă a trebuit s-o decline, fiind convins – și așa și era, de fapt! – că nu ar fi fost încă momentul să coboare un eșalon. Chiar și pentru o echipă purtând numele de Petrolul!

Tot la nivel de zvon, se spune că, în iarna aceasta, când i-a trecut supărarea pe… fotbalul din țara noastră, spaniolul din Elche ar fi fost dispus să joace și în… Liga a II-a, la Ploiești. De ce nu s-a „legat” nimic o știu numai părțile aflate în discuție. Poate să fi fost la mijloc și o eventuală ranchiună! Dar cine poate afirma așa ceva cu mâna pe inimă? Cert este că ar fi posibil ca, peste puțin timp, perechea de mijlocași centrali ai Argeșului să fie… Pablo de Lucas Torres-David Derlis Meza Colli! La Petrolul, împreună, chiar să nu fi fost buni?

Foto: Site oficial al echipei Dinamo București, www.gsp.ro și www.fcpetrolul.ro