Ghinioanele din Maramureș ale unui fost căpitan al noului Petrolul: a ratat în vară promovarea în Liga a II-a, nu a jucat în dubla manșă de baraj și a fost infectat și cu virusul Covid-19!

Dragos Trestioreanu -

Ghinioanele din Maramureș ale unui fost căpitan al noului Petrolul: a ratat în vară promovarea în Liga a II-a, nu a jucat în dubla manșă de baraj și a fost infectat și cu virusul Covid-19!

După un sezon în care a fost unul dintre remarcații suporterilor noului Petrolul, AS Petrolul ’52 la acea vreme, în campionatul Ligii A Prahova, a jucat și în turul de după promovarea în Liga a III-a, iar din iarna lui 2018, i-au început necazurile, la care nu mai revin, fiindcă le știu toți cei care l-au simpatizat la vremea respectivă, începând, încet-încet, să mai dispară din echipa de bază, chiar dacă era unul dintre căpitani. Deși i-a fost forțată, cumva, plecarea din clubul găzarilor, fie definitiv, fie prin detașare, a rezistat în prima parte a celui dintâi sezon în L2, dar antrenându-se cu… juniorii, pe terenul de la Rafinăria Vega! În pauza competițională care a urmat, a acceptat, pentru a nu pierde contactul direct cu activitatea competițională oficială, un împrumut, pe șase luni, la o altă divizionară secundă, Dacia Unirea Brăila, una aflată într-o situație foarte grea, atât ca fonduri financiare, cât și ca numeric al efectivului fotbalistic. A fost unul dintre puțini fotbaliști de acolo, nu… jucători, și a revenit la Ploiești înaintea sfârșitului sezonului. Însă, înțelegând că nu mai există vreo cale de a putea juca la prima echipă, a fost de acord cu întreruperea contractului aflat în derulare, pe-atunci. A plecat în celălalt capăt al țării, la Minaur Baia Mare, o mare favorită la promovarea în Liga a II-a, la finele sezonului ce avea să fie afectat din greu de pandemia de coronavirus.

Ajuns sub bagheta unui fost echipier al multiplei campioane CFR Cluj, Dorin Toma, ex-căpitanul Petrolului, bucureșteanul Jean Prunescu, a fost unul dintre cei mai buni componenți din lotul Minaurului, însă, din motive pe care le cred bizare, dar nu le și cunosc, nu a bifat nici măcar un minut în dubla manșă de baraj de promovare în L2, pierdut cu… Fotbal Comuna Recea. ultima adversară a Petrolului, în acest unic tur al sezonului regular actual! După o structurare masivă în efectivul grupării din reședința județului Maramureș, ulterior ratării accederii în L2, la un moment dat vorbindu-se chiar și de desființarea echipei de fotbal, la care s-a renunțat apoi, Prunescu a rămas în Maramureș. Și-a devenit… căpitan al actualei formații pregătite de către Dorin Toma! Minaur a avut un start bun de campionat, a bifat patru meciuri, câștigate toate, a marcat de 14 ori și a primit numai 3 goluri, iar cu 12 puncte, se află acum pe locul 2 în ierarhia la zi a Seriei X-a din Liga a III-a, dar cu un meci mai puțin disputat decât liderul, SCM Zalău, care are 13 puncte. Unele adunate după același număr de victorii ca și maramureșenii și o remiză în plus. Ghinion însă, din nou, pentru Jean Prunescu, după cele de la Ploiești și din primul sezon al lui de la Minaur: s-a infectat, nu demult, cu virusul Covid-19 și a trebuit să intre, alături de tot lotul, în izolare, băimărenii neputând fi programați la o partidă!

Precaut atunci când a primit vizita, după ultima confruntare, a unui antrenor prahovean care activează acum la o școală de fotbal din zonă, Jean l-a atenționat să păstreze distanțarea, pentru a nu avea soarta lui, adică de suspect de coronavirus! Întrebat cum de s-a putut infecta, Prunescu a zis că o cauză de care a trebui să țină seama toți în acest război cu dușmani invizibili ar fi că virusul se poate lua și de la un coechipier, care – la rândul său – l-ar fi „preluat” de la o rudă de gradul 1, să zicem. Deci, oricât de mult te-ai feri, te poți infecta de la cine nu te aștepți! Cum perioada de izolare nu mai durează mult pentru ex-căpitanul Petrolului, care are banderola pe braț și la Minaur Baia Mare, acum, el va putea fi revăzut destul de curând la meciuri, alături de coechipierii săi! Și speră că fără să mai aibă ghinioane pe viitor, ci numai norocul de a promova, vara viitoare, în Liga a II-a! Deocamdată, pe foști coechipieri precum Avram, Olaru, Țicu sau Saim Tudor, deși aflați în Baia Mare, acolo unde au fost cazați „lupii” sâmbătă noaptea, nu i-a putut revedea, ci – pe ultimii doi, – numai a doua zi la… televizor, la victoria contra echipei Fotbal Comuna Recea cu scorul de 2-1!

Foto: Facebook personal și www.fcpetrolul.ro  

Foto: