Ghinionistă, MFC Ploiești a părăsit turneul final al Cupei României. Debutanta a avut o prestație onorabilă în Ardeal

Dragos Trestioreanu -

Ghinionistă, MFC Ploiești a părăsit turneul final al Cupei României. Debutanta a avut o prestație onorabilă în Ardeal

Cu două victorii din tot atâtea posibile, echipa ploieșteană de minifotbal MFC, antrenată de Gabriel Georgescu, care este și jucător, anunța un turneu final al Cupei României, ediția 2018, dintre cele mai bune, deși era debutantă. Dar, ghinionul i-a făcut pe jucătorii lui Georgescu să părăsească competiția după primul meci eliminatoriu.

MFC Ploiești, deținătoarea trofeului Cupei României la Minifotbal, faza prahoveană, s-a întâlnit, în primul joc de după grupe, cu echipa Decor Plus Iași, pierzându-l, cu ghinion, după executarea loviturilor de deaprtajare. S-a transformat doar unul, prin Gabriel Năstase, în vreme ce Cristian Arnăutu și Alexandru Ionuț Crăciun au ratat! De subliniat însă că, la turneul final, MFC-ul s-a deplasat fără cinci jucători de bază: Theodor Bojoagă, Eugen Rudaru, Irinel Ivan, Florin Ghica și Cristian Stan. Au fost prezenți: Mihai Vanghele (portar); Alexandru Ionuț Crăciun, Gabriel Năstase, Dănuț Iancu, Cristian Stănescu, Sebastian Miu, Cristian Arnăutu și Gabriel Georgescu (jucători de câmp)

Prima repriză a fost una foarte bună pentru ploieșteni, cei care au marcat prin același Crăciun și Dănuț Iancu, doi foști petroliști din campionatul Ligii A Prahova, ediția 2016-2017. La pauză, a fost însă 2-1 pentru Gabi Georgescu și compania, dar la finalul celor 40 de minute regulamentare (se joacă 2×20), scorul a fost egal: 2-2. S-a trecut imediat la executarea loviturilor de departajare, moldovenii impunându-se cu 3-1. Deci, rezultatul final a fost de 5-3, după executarea loviturilor departajare, pentru Decor Plus Iași. Echipă care s-a calificat în faza următoare. Interesant este că, la Baza „Kiru Sport”, în finală, MFC se impusese după… executarea loviturilor de departajare, transformându-le pe toate trei! După terminarea partidei cu Decor Plus, delegația echipei ploieștene a pornit spre casă, intrându-se, oficial, din punct de vedere sportiv, în vacanța de vară. La Sibiu, a mai fost prezentă și Ader Ploiești, cea care a ieșit și ea din competiție. Ader a înlocuit-o în Ardeal pe finalista de la Prahova, din Cupa României, Viking Pruszynski.