Gicu Grozav, impus de către staff-ul echipei naţionale a României să fie titular în disputa cu Viitorul!

Redactia -

Titularizarea lui Gheorghe Grozav (foto; www.fcpetrolul.ro), ca şi a lui Adrian Cristea, de altfel, în meciul de la Constanţa, cu Viitorul, de sâmbătă, 6 octombrie 2012, coroborată cu ţinerea pe banca de rezerve, vreme de peste două treimi din durata acestuia, a favoritului suporterilor Petrolului, Hamza Younes, a inflamat şi mai mult spiritele de pe arena Farul, antrenorului Mircea Rednic cerându-i-se demisia de către fani, aproape non-stop!

Luni, 8 octombrie, www.gsp.ro a oferit detalii cu privire la… impunerea în primul „11” a lui Grozav, punând-o pe seama presiunii făcute de către staff-ul tehnic al echipei naţionale, care ar fi ameninţat că nu va mai fi convocat dacă nu ar fi jucat contra echipei lui Gică Hagi! Îngrijorat de forma slabă, din ultimele mai multe meciuri, a unuia dintre preferaţii săi, selecţionerul Vitor Piţurcă tot caută să afle răspunsuri de ce se întâmplă aşa. Surse apropiate lui Piţurcă ar fi declarat că acesta „crede mult în Gicu Grozav, dar e supărat de lipa de formă a lui”. Fidel principiului său că nu cheamă printre tricolori decât jucători care evoluează la echipele lor de club, Piţurcă a găsit imediat înţelegere din partea lui Rednic, care nu numai că l-a titularizat pe Grozav, dar l-a şi ţinut pe teren mai mult de oră, deşi ratase două ocazii mari, în prima repriză, şi exista şi riscul, din cauza jocului foarte slab al lui, să se piardă meciul cu o echipă de „copii”! Se spune astfel că antrenorul echipei naţionale ar fi spus că, „dacă Grozav nu îşi revine în scurt timp, nu o să mai fie chemat la lot”! Dar a fost chemat, deşi este, în continuare, într-o formă precară. Speriaţi de riscul de a pierde un selecţionabil, conducătorii şi tehnicianul Petrolului au riscat chiar şi un rezultat negativ, numai ca nu cumva jucătorul să nu mai fie convocat. De altfel, întrebându-l pe Rednic, după derbiul cu Steaua, dacă l-ar mai chema pe elevul său, în situaţia în care ar fi în locul lui Victor Piţurcă, tehnicianul „lupilor” a răspuns că nu are legătură una cu alta!!! Un fel de… poţi fi foarte slab la echiupa de club, dar bun pentru cea naţională! Vă mai miră de ce Petrolul nu are rezultatele scontate?

În altă ordine de idei, odată şi cu convocarea portarului Mircea Bornescu la echipa naţională, s-a primit, indirect, şi explicaţia de ce acesta, în ciuda faptului că este adesea ezitant în intervenţii, vezi şi jocul cu „roş-albaştrii”, este titularizat mereu, iar Vasili Hamutovski lăsat pe bancă, pentru a fi forţat să plece la iarnă! Acum, este cât se poate de clar care este intenţia oficialilor găzarilor: oameni la echipa naţională, indiferent cum joacă, şi fie ce o fi la cea de club! OK, dar atunci de ce s-a mai stabilit obiectivul acela ce pare acum unul „faraonic”: locurile 1-4 şi câştigarea Cupei României?!