A doua oară la rând decisiv pentru noua lui echipă! Gicu Grozav a învins echipa clubului soției lui! FC Petrolul a câștigat „Primvs Derby”, înflăcărată de suporterii senzaționali ai săi!

Dragos Trestioreanu -

A doua oară la rând decisiv pentru noua lui echipă! Gicu Grozav a învins echipa clubului soției lui! FC Petrolul a câștigat „Primvs Derby”, înflăcărată de suporterii senzaționali ai săi!

Scriam după meciul de la Mediaș, cel cu Universitatea Cluj, că un prieten îmi dăduse, anterior acestuia, două pronosticuri – despre care îmi spusese ferm că nu se teme deloc că nu vor fi exacte! – care m-au făcut să zâmbesc, așa cum o fac cei care cred că unele previziune sunt mai aproape de domeniul… fantasticului decât de al realului. Nici mai mult, nici mai puțin susținea că FC Petrolul va trece și de „U”, și de Rapid, anulând astfel debutul modest de campionat, din punctul de vedere al statisticii, ci nu și al jocului prestat. Ei bine, cum nu mă putea opri cineva, desigur, pe stradă și să mi se jure că Țicu & Co. se vor impune și cu „alb-negrii” clujeni, și cu „alb-vișiniii” bucureșteni, am scris că a fost vorba despre un prieten… Mafalda pe jumătate, atunci, nedivulgându-i numele. Evident, în așteptarea și al celui de-al doilea meci. Acum însă, când i-a ieșit și al doilea pronostic, a venit momentul: FC Petrolul are președinte care are încredere 100% în echipa lui! S-a înțeles, da?

În Ardeal, a fost 1-0 pentru „lupi”, după golul lui Grozav și assistul lui Huja. La Ploiești, pe un „Ilie Oană” care părea a fi… luat foc și la propriu, și la figurat, același Grozav a punctat din nou, și tot decisiv, ca la Mediaș, noua sa echipă câștigând „Primvs Derby” cu același scor ca și în dauna „șepcilor roșii”: 1-0! Bref, două partide consecutive, două victorii, două goluri, câte unul de fiecare partidă, unele marcate de un Gicu în mare creștere de formă, de la meci la meci. Ca un element inedit, Grozav a învins-o, sâmbătă noapte, tocmai pe echipa clubului soției sale, Sorina Târcă-Grozav, Rapidul fiind campioana națională en-titre la handbal feminin!

Chiar dacă Grozav a adus victoria, LPF l-a decretat drept „Omul Meciului” pe Ivanovski, o opțiune nu departe de adevăr, nord-macedoneanul dând dovadă de un spirit de luptă extraordinar, muncind cot la cot cu defensiva Petrolului la fazele fixe, dar ținându-i, în rest, pe Săpunaru și Iacob numai în jumătatea lor de teren, fără șansa de a „urca”. Teama fundașilor centrali ai Rapidului față de incursiunile lui Mirko a fost dovedită de agățarea celor doi de atacantul cu șapte inimi, cel care le-a dat destule emoții. Dacă Ivanovski a fost „MVP”, rolul principal le-a revenit, fără discuție, suporterilor din tot stadionul. Unii care au înflăcărat o echipă ce nu era cotată drept favorită, dar a crezut enorm în șansa ei și i-a ieșit.

Peluza 1 a fost plină, nu a fost toată în galben, conform apelului clubului, dar asta fiindcă tricourile negre sunt specifice ultrașilor, care a ucântat tot meciul, au făcut spectacol, iar acea imagine uriașă afișată imediat după startul derbiului, ca și fumigenele galbene și albastre, de altfel, nu cred că va fi uitată prea devreme. Peluza a doua, chiar dacă nu a fost plină ochi, s-a ridicat și ea la înălțime cu o imagine mare, cu bannere ticluite, cu aceleași încurajări motivatoare, fiindu-i mai dificil, fiindcă la „doi pași” s-a aflat galeria Rapidului. Cea care umpluse tot spațiul alocat pe arena Ilie Oană, cu fanii înghesuiți acolo precum sardelele.

Jocul a fost unul dârz, cu trupa lui Adi Mutu având, firesc, posesia, dar Nae Constantin a știut care e diferența dintre formația lui și cea a fostului echipier al Petrolului și a contracarat-o. I-a blocat jocul, a ordonat sacrificiu maxim, vezi și accidentarea lui Seto, lovit tare la nas de către estonul Kait, nu o fi fost de cartonaș roșu?, și contraatac în momentele în care oaspeții puteau fi surprinși. Cu strategia aplicată „la virgulă”, ploieștenii au scos maximum din derbi, eroarea de la golul din minutul 23 al lui Grozav putând fi pusă și pe presiunea uriașă pusă pe umerii tânărului și talentatului goal-keeper al Rapidului de către ultrașii ploieșteni. Nu i-a fost deloc ușor să reziste unei așa imense presiuni pusă dinspre câțiva metri în spatele lui!

Tribuna a doua a fost… galbenă 90% și a participat din plin la susținerea vocală a fotbaliștilor Petrolului, ca și, de ce ce nu?, tribunele 0 și 1, acolo unde galbenul a fost totuși mai puțin pregnant. Cert este că toți petroliștii din stadion își pot împărți cu favoriții, mai mult sau mai puțin, dar cert că toți, succesul din noaptea de sâmbătă spre duminică. A fost ceva superb, care merită mult mai multe rânduri, vor fi mai pe zi, desigur, acum fiind totuși mult prea târziu pentru un text in extenso!

Foto: www.playsport.ro și www.digisport.ro