Gigacalorie mai ieftină şi subvenţii mai mari la Ploieşti. Comunicatul PSD

Mihai Ciobanu -

Gigacalorie mai ieftină şi subvenţii mai mari la Ploieşti. Comunicatul PSD

COMUNICAT DE PRESĂ PSD PLOIEŞTI:

Consilierii locali PSD Ploieşti au propus joi, în şedinţa Consiliului Local, ca ajutoarele de încălzire acordate cetăţenilor municipiului Ploieşti a căror sursa de încălzire este pe bază de lemne, cărbuni, energie electrică sau gaze să crească cu 15 %. Ne-am asumat faţă de ploieşteni faptul că le vom susţine interesele şi că vom face totul, tocmai ca, în deplină legalitate, să sprijinim categoriile defavorizate, fără a face discriminare între cei care locuiesc la case şi cei care locuiesc la bloc.

Am votat ieftinirea preţului la gigacalorie, dar şi creşterea ajutorului municipal de încălzire pentru cei care folosesc altă sursă de energie, refuzând să acceptăm propunerea liberalilor de a împărţi cetăţenii Ploiestiului în două categorii: cei care locuiesc la bloc şi cărora ar trebui să le acordăm avantaje suplimentare deoarece ei reprezintă un puternic bazin electoral şi cei care locuiesc la case şi care, în opinia aceloraşi liberali, ar trebui ignoraţi.

Pentru noi, cetăţenii Ploieştiului sunt egali şi credem cu tărie că susţinerea celor cu nevoi materiale trebuie făcută pe baza principiului echitaţii şi respectului faţă de cel aflat în nevoie. Comunitatea trebuie să sprijine orice cetăţean şi nu numai unii dintre aceştia.

Nota redacţiei: În şedinţa de joi, 5 noiembrie, Consiliul Local a votat reducerea preţului gigacaloriei facturat populaţiei, de la 231,8 până la 200 de lei pe gigacalorie cu tot cu TVA. În paralel, consilierii au decis să majoreze subvenţia acordată pentru încălzirea locuinţei prin celelalte mijloace cu 15%.