Gigi Mulţescu merge la victorie în „Ştefan cel Mare”, dar se teme de arbitraj

Redactia -

Gigi Mulţescu merge la victorie în „Ştefan cel Mare”, dar se teme de arbitraj

Vineri, 6 aprilie, 2012, nu joia, ca pe vremea când antrenor era Vivi Răchită, noul tehnician al SC FC Petrolul Ploieşti, Gheorghe Mulţescu (foto; www.ligaluiadita.ro), s-a întâlnit cu jurnaliştii locali, într-o conferinţă de presă. Atmosfera a fost destinsă, Mulţescu ştiind cum s-o întreţină, mai ales înaintea unui meci extrem de dificil, la Bucureşti, cu Dinamo, sâmbătă, 7 aprilie, ora 19.00, în transmisia în direct a canalului DigiSport1. „Turcul” – are cetăţenie şi a ţării în care a pregătit mai multe formaţii din Super Lig, vreme de câţiva ani – a alternat declaraţiile de profil cu acelea privind alte domenii de activitate, decât sportul, radiografiind perfect situaţia actuală din România. Cu acest prilej, Gigi Mulţescu a făcut o mărturisire foarte interesantă: „Eu sunt un antrenor care poate pune mâna pe biblie să se jure că nu face – şi nu acceptă – blaturi. Asta ai ales după Revoluţie. Ar trebui să ne strângem toţi antrenorii şi să punem o mână pe biblie, iar una – pe detectorul de minciuni. Eu, jucând cu Dinamo, acum, bătându-i eventual (n.r. – şi-a propus să ia 3 puncte, dar s-ar mulţumi şi cu unul!), luptând cu ei, dovedesc respect pentru acest club, care a însemnat enorm pentru mine. Dacă m-aş da la o parte, ar însemna că nu-l respect”!

Apropo de întâlnirea de pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare, antrenorul Petrolului a spus că „arbitrii nu înţeleg că şi noi, antrenorii, facem parte din spectacol, ca şi ei. Am antrenat-o pe Sportul, când ne-a bătut Dinamo, în tur, iar asistentul de pe partea mea (n.r. – era vorba despre Valentin Avram, fiul fostului preşedinte al CCA, Vasile Avram, acesta din urmă fiind în prezent secretar general al FC Astra Ploieşti) lăsa jucătorii adverşi câte doi-trei metri în ofsaid. Am tăcut prima dată, a doua oară nu am mai putut. L-am întrebat dacă vede? El, atunci, l-a chemat pe centralul Istvan Kovacs şi acesta m-a trimis în tribună. M-am ales amendat, suspendat şi fără puncte, iar arbitrul nici măcar nu a avut respectul cuvenit să-mi explice de ce m-a scos de pe teren. Apoi, culmea, în stenogramele citite de mine pe diverse siteuri, Vasile Avram şi Cristi Borcea discutau la telefon, iar primul se lăuda cu acele ofsaiduri nesemnalizate! Că eu muream de inimă nu conta!”. Mulţescu a legat această declaraţie de faptul ă se cam teme de arbitraj, la meciul cu Dinamo.

Referitor la echipa sa, tehnicianul i-a anunţat drept noutăţi în lotul lărgit pentru confruntarea din capitala ţării pe nou-venitul Florin Maxim şi pe Alexandru Buhuşi. În schimb, Pompiliu Stoica a fost „sărit din schemă” iarăşi, Gigi Mulţescu apreciind că nu este în formă. Din păcate pentru tehnician, cum Cristian Melinte a încasat un cartonaş de suspendare, în partida contra Braşovului, jucătorul lui Palermo va absenta în „Groapă”, familiară lui de pe vremea când a îmbrăcat, pentru o scurtă vreme, echipamentul alb-roşu. Tot Mulţescu a mai anunţat că, în Săptămâna Mare, vor mai fi aduşi doi fotbalişti la SC FC Petrolul, unele zvonuri înclinând spre ex-portarul Sportului Studenţesc, Andrei Popescu, liber de contreact acum, pe care Mulţescu a vrut să-l ia şi la Delta Tulcea, dar s-a tergiversat transferul acolo, a doua achiziţie apreciindu-se că ar fi un german, recomandat de către un colaborator al antrenorului. Alte zvonuri, însă, „vorbesc” despre un fundaş şi un conducător de joc. În altă ordine de idei, privindu-se în ansamblul sportului rege de acum din România, Gheorghe Mulţescu este sigur că, „atunci când mă uit în oglindă, nu-mi dau palme”! Da, e un alt gen de conferinţe de presă, în prezent, mai relaxate, mai cu glume, mai cu „maxime”. Dacă va ieşi bine şi cu Dinamo, sâmbătă, şi contra CFR-ului, în Vinerea Mare, atunci să te ţii! În Bucureşti, se aude că Petrolul va fi susţinută de cel puţin 500 de suporteri. Aşa că, Daniel Opriţa şi coechipierii săi vor avea parte de o galerie frenetică.