Gigi Mulţescu – patru victorii din tot atâtea posibile pe banca Astrei

Redactia -

Nici în cele mai frumoase vise ale sale, patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, nu a avut parte de patru succese la rând ale antrenorului numit de el în locul lui Bogdan Stelea! Ei bine, Gheorghe Mulţescu i-a dovedit, deocamdată, că se pot obţine rezultate pozitive chiar şi cu acelaşi lot pe care l-a avut la dispoziţie şi cel supranumit Arnold. E drept că, faţă de fostul portar al Generaţiei de Aur, Gigi Mulţescu beneficiază acum şi de serviciile lui Fwayo Tembo, dar ex-jucătorul zambian al lui FC Basel a fost folosit puţin de actualul tehnician al Astrei, însă a adus trei puncte, în runda trecută, cu Dinamo, când a transformat cu sânge rece penaltiul acordat în ultimul minut de prelungiri.

Luni, 17 septembrie, „dracii” – veniţi după trei victorii consecutive, la Braşov, cu Fotbal Club, scor: 2-1, pe „Columbia”, cu Concordia Chiajna, 6-3, şi cu echipa „câinilor roşii” (1-0) – au făcut deranj şi pe „Cluj Arena”, trecând cu 3-1 (1-1) de „U”, aflată la prima înfrângere acasă, din acest campionat. Meciul a debutat perfect pentru oaspeţi, la o minge aruncată peste apărare de… clujeanul Andrei Mureşan, japonezul Seto Takayuki a urmărit mingea, a privit o clipă spre portarul Dragoş Balauru, care ezita să iasă dintre buturi, şi l-a lobat, apoi, cu o lovitură de cap bine ţintită, pe spate, de la 6 metri. Era minutul 4 şi Astra conducea deja pe tabelă. Însă, avantajul a fost doar pentru 300 de scunde, fiindcă acelaşi Mureşan i-a pus piedică, la marginea interioară a careului mare, lui Alex dos Santos (foto, în dreapta, urmărit de fostul petrolist Cristian Melinte; www.ziuadecluj.ro), lovitura de la „11 metri” fiind transformată, cu fentă, de golgheterul lui „U”, Viorel Dinu. A urmat un joc nebun, cu mari ratări, de o parte şi de alta, cea mai mare din primul mitan fiind a fotbaliştilor echipaţi în roşu de data aceasta. Mirko Ivanovski a scăpat singur şi, după ce a trecut de Balauru, a şutat spre poartă însă, pe rând, Christou Paraskevas, căpitan al lui „U” în această partidă, şi Eduard Nicola au salvat din faţa porţii goale, cipriotul opunându-se imediat şi la relaurea lui Kehinde Fatai.

În repriza a doua, clujenii au irosit, şi ei, mari oprtunităţi de gol, debutantul George Gavrilaş fiind ocrotit de Fortuna în mai multe situaţii, ultima oară la scorul de 2-1 pentru oaspeţi, marcând între timp nou-intratul Constantin Budescu, la prima sa reuşită în Liga I finalizând o fază de manual – cu pasă a lui Yahaya Seydou, călcâi în urmă al lui Seto, din apropierea liniei de fund a terenului, „bombă” în cross a lui Junior Morais şi deviere nefericită a portarului „U” spre ex-petrolist, care a îndeplinit formalitatea, de la 2 metri. Cum „capul” lui Alex dos Santos (88), din careul mic, a survolat transversala, vizitatorii ai rămas în avantraj, pe care l-au mărit în minutul 90+5, atunci când Budescu a bifat şi cea dintâi „dublă” a sa în campionat, trimiţând pe lângă Balauru, de la 10 metri, balonul pasat perfect, de pe stânga, de o altă rezervă – Daniel Vădrariu. Astfel, Astra Giurgiu se menţine pe ultima treaptă a podiumului, cu 17 puncte, la doar două de Steaua şi, respectiv, Pandurii Târgu Jiu, departajate de golaveraj, dar şi cu cinci mai mult decât concitadina sa de până săptămâna viitoare – Petrolul, în prezent pe locul 6!

UNIVERSITATEA: Balauru 5 – Krumov 5, Erico da Silva 5, Paraskevas (cpt) 6, Ed. Nicola 5 – V. Gheorghe 5.5, Muzac 5 (67 – B Pătraşcu 5.5) – Paulinho 5.5, V. Dinu 7 (81 – V. Lupu), Alex dos Santos 6 – Cleiton 5.5 (58 – M. Roman II 5.5). Antrenor: Cristian Dulca.

ASTRA: Gavrilaş 6 – Melinte 6, V. Găman (cpt) 6, Ben Youssef 6, Junior Morais 7 – G. Enache 6 (87 – Tembo), A. Mureşan 6 (26 – Vădrariu 7), Seto 7.5, Yahaya Seydou 7 – M. Ivanovski 6.5 (72 – Budescu 8), Fatai 6.5. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Au arbitrat: Kovacs Istvan 7 (Carei) – Florin Păunescu 7 (Râmnicu Vâlcea) şi Alexandru Cerei 7 (Cluj).
Arbitru de rezervă: Florin Ghimbăşan (Braşov).
Observatori: Emeric Dembrovschi (Timişoara), pentru joc, şi Marian Dorobanţu (Buzău), pentru arbitraj.
Cartonaşe galbene: M. Ivanovski (25), Paulinho (28), G. Enache (35), Ed. Nicola (35), Erico da Silva (48), Muzac (64), B. Pătraşcu (81).

La partida de pe „Cluj Arena” a debutat la Universitatea fostul atacant al Petrolului, Mihai Roman II, împrumutat până la finele sezonului în curs, de către actualul club finanţat de către Florian Walter celui care a fost susţinut, cu bani, până în vară, de ex-acţionarul lui Dinamo. Interesant este că, la una dintre linii, a fost delegat arbitrul-asistent local Alexandru Cerei. Pe când şi Cristian Nica la un meci al „lupilor”, de pe arena Ilie Oană? De ce nu cu Steaua, în etapa a X-a?