Gigi Mulţescu rămâne neînvins cu „lupii” săi şi după meciul de la Sibiu

Redactia -

Gigi Mulţescu rămâne neînvins cu „lupii” săi şi după meciul de la Sibiu

Duminică, 22 aprilie 2012, la Sibiu, s-a desfăşurat un meci cu implicaţii mari în lupta pentru salvarea de la retrogradare, echipa locală, CSU Voinţa, şi SC FC Petrolul Ploieşti terminând la egalitate, 1-1 (1-1), după un joc pe muchie de cuţit. Ardelenii au început mai bine şi – la o minge lungă a lui Eugen Beza – atacantul Andrei Zăgrean a trecut uşor de Vincent Bikana şi a „ciupit” mingea, înaintea lui Cristian Melinte, trimiţând-o, de la 20 de metri, peste Vasili Hamutovski, prins ieşit din poartă. Era minutul 7 şi reuşita sibienilor i-a descumpănit puţin pe „lupi”, care au fost însoţiţi la faţa locului de o galerie numeroasă. A fost pentru prima dată când o echipă din provincie a deplasat în ţară un număr impresionant de suporteri, superior celui obişnuit al granzilor din Bucureşti, atunci când evoluează în partide similare. Cu aşa fani inimoşi, care nu au tăcut o clipă, egalarea – survenită 13 minute mai târziu – nu avea cum să nu vină. Sony Mustivar (foto, în dreapta, în duel cu Iulian Popa; www.ronduldesibiu.ro) a săltat, dibaci, o minge, pe stânga, lui Selim Ben Djemia, care a centrat, din aer, la 8 metri de poarta lui Răzvan Dănălache, iar golgheterul Hamza Younes i-a luat faţa lui Iulian Tătar şi a deviat balonul în plasă, cu capul, direct în colţul scurt. Golul a venit ca o încununare a jocului mai bun prestat de către oaspeţi, peste cel etalat de Nicolae Grigore II şi coechipierii săi. Din păcate, avea să fie şi ultimul al întâlnirii, chiar dacă, pe rând, fiecare dintre combatante a rămas în 10 jucători, sibianul Rareş Forika (42 şi 44) şi ploieşteanul Bogdan Străuţ (55 şi 58) fiind eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Primul a fost avertizat a doua oară pentru o intrare periculoasă la Younes, după o deschidere pe stânga a lui Patrick Osiako, iar al doilea – după ce şi-a „culcat” inutil un adversar. Interesant este că, pe banca de rezerve a Voinţei, se afla şi… Ciprian Străuţ, nimeni altul decât fratele fundaşului dreapta al Petrolului, fapt care a alimentat anumite speculaţii asupra expulzării lui Bogdan. Totuşi, primul cartonaş primit de acesta din urmă a părut, la prima vedere, acordat mai uşor, el faultându-l pe Iulian Popa, dar putând scăpa totuşi fără avertisment. Probabil că, din cauza mizei mari, şi Forika, şi B. Străuţ şi-au pierdut capul, uitând – deşi trecuse foarte puţin timp de la primul „galben” încasat de fiecare dintre ei – că fuseseră deja avertizaţi.

Ca şi în meciul de acasă contra CFR-ului, fotbaliştii lui Gheorghe Mulţescu – rămas neînvins după patru dispute scurse de când l-a înlocuit pe bancă pe Vivi Răchită – au făcut o primă repriză mai bună, a doua fiind, în schimb, una ceva mai slabă. Dar, cum nici sibienii nu au fost prea periculoşi îm mitanul secund, nu au existat emoţii că această confruntare putea fi pierdută de „galben-albaştri”. În acest context, a surprins oarecum declaraţia cirtică a lui Răchită, oferită la final, pentru Radio GSP: „A fost un meci cu realizări puţine, dar aşa se întâmplă când ambele echipe au avut sabia lui Damocles deasupra capului. Din nou, am întâlnit o formaţie care, la prima acţiune de atac, ne-a dat gol. Mulţescu antrenează aceeaşi echipă pe care am antrenat-o şi eu, dar se pare că a adus cu el norocul, pentru că Voinţa a avut o bară în repriza a doua. Mă aşteptam să fie atât de mulţi suporteri ai noştri în deplasare, şi eu fac parte dintre ei, îi cunosc, ştiu ce înseamnă să revii după şapte ani în prima ligă”. Aici se cuvin câteva întrebări. De ce realizări puţine?! În fond, s-a marcat şi s-a egalat în deplasare, în faţa unui adversar care primeşte greu goluri pe propriul teren. La ce formaţie a făcut referire Răchită că ar fi înscris la prima sa acţiune de poartă? La FC Braşov? La Dinamo? La CFR Cluj? Căci numai pe acestea le-a întâlnit Petrolul de când e Mulţescu antrenor principal! A făcut cumva referire la vreo partidă din mandatul său de tehnician? Atunci, da, are dreptate. Numai că, pe-atunci, nu era atât de critic! Cât despre bara din repriza a doua, s-o punem pe seama celui care a transcris, eronat, declaraţia sa de la Radio GSP? Sibianul Cassian Maghici a şutat în transversala porţii lui Hamutovski în minutul 42, deci în primul mitan! Gustul strugurilor acri să-i fi afectat… memoria managerului general?

CSU VOINŢA: Dănălache 5.5 – Forika 3, Apostol 5.5, N. Grigore II 5.5 – Maghici 6, Beza 6, Dâlbea 5, Tătar 5 – R. Miclea 5 (46 – S. Bar 5.5), Zăgrean 7 (70 – Lukanovic 6), I. Popa 6 (85 – Cigan). Antrenor: Alexandru Pelici.
SC FC PETROLUL: Hamutovski 5.5 – B. Străuţ 3, Melinte 5 (53 – Linares 6.5), Bikana 5, Ben Djemia 6 – Mustivar 7, Osiako 5.5 (46 – Bărbulescu 5) – Opriţa 6, Boudjemaa 6.5, Younes 7.5 – Zerka 6 (64 – M. Tudor 5). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Au arbitrat: Kovacs Istvan 7.5 (Carei) – Nagy Miklos 7 (Cluj) şi Petruţa Iugulescu 7 (Târgovişte).
Supervizor: Alexandru Boc (Bucureşti).
Observatori: Viorel Boiţ (Timişoara), pentru joc, şi Florentin Ivan (Bucureşti), pentru arbitraj.
Cartonaşe galbene: Forika (42 şi 44), B. Străuţ (55 şi 58), Bikana (61), Linares (76), Opriţa (80), S. Bar (90).
Cartonaşe roşii: Forika (44), B. Străuţ (58).

În urma rezulatului de egalitate reuşit la Sibiu, care contează şi în ierarhia „adevărului”, SC FC Petrolul Ploieşti a urcat pe locul al XV-lea, egalând-o la puncte (27) şi devansând-o la golaveraj pe FCM Târgu Mureş, dar care are un meci mai puţin disputat în etapa a XXVII-a. Luni, 23 aprilie, se vor desfăşura şi alte meciuri în care vor combate formaţii încă ameninţate cu retrogradarea, abia la finalul acestora urmând a şti cum stau exact, acum, „lupii”. Oricum a câştiga 8 puncte în ultimele patru meciuri, a înscrie 7 goluri, a primi doar 3 şi scăzând şi 4 puncte din deficitul de la „adevăr” înseamnă că schimbarea de antrenor a fost benefică, nu-i aşa?