Gigi Mulţescu va conduce la ora 17.30 antrenamentul Petrolului

Redactia -

UPDATE 2. Puţin după ora 21.00, astăzi, 28 martie 2012, pe www.fcpetrolul.ro s-a anunţat că Gheorghe Mulţescu a semnat un contract până la finele campionatului, cu SC FC Petrolul Ploieşti, şi urmează a fi prezentat oficial joi, 29 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, ce se va organiza în sala special amenajată de la arena Ilie Oană, cu începere de la ora 14.00. În această seară, la un post de televiziune local, ceilalţi doi  antrenori al cărur nume apare în comunicatul CA al SC FC Petrolul, Octavian Grigore şi Victor Roşca, au intrat în direct şi au declarat, la unison, că nimeni de la club nu i-a contactat oficial, pentru a le propune preluarea conducerii tehnice a echipei „lupilor”!

UPDATE 1. În urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul SA, încheiată în urmă cu 15 comunicat_micminute, s-a luat act de demisia înaintată de managerul general Valeriu Răchită din funcţia de antrenor principal al echipei şi s-a aprobat semnarea unui contract cu Gheorghe Mulţescu, până la finele campionatului. La ora 17.30, Mulţescu este aşteptat la arena Ilie Oană, pentru a conduce antrenamentul „lupilor”. În numele CA al al SC FC Petrolul a fost emis un comunicat (foto; www.fcpetrolul.ro), prin care se aduce la cunoştinţă că membrii acestuia au analizat propunerile de antrenori, alegându-l, în unanimitate, pe Gigi Mulţescu, în detrimentul lui Victor Roşca (CS Blejoi Vispeşti) şi Octavian Grigore (Chimia Brazi).

Dacă – s-a scris în presa centrală de specialitate, fiindcă, oficial, pe www.fcpetrolul.ro, nu s-a specificat absolut nimic – Viorel Hizo şi Mircea Rednic au refuzat s-o antreneze pe SC FC Petrolul Ploieşti, până la finele acestei ediţii, iar despre Ioan Andone s-a spus, off the records, că ar fi procedat la fel, un alt tehnician bine cunoscut, Gheorghe Mulţescu (foto; www.sport.bzi.ro), ar fi acceptat. Cel puţin aşa titrează www.gsp.ro, citat de Radio GSP, post care oferă această informaţie în exclusivitate. Despre Maurizio Trombetta, antrenor secund la Udinese, ar fi fost ilar să fie luat în considerare că ar fi venit la Ploieşti.

Fost antrenor al concitadinei Astra, apoi şi al „struţocămilei” ploieştene rezultate în vara lui 2003, Gigi Mulţescu este recunoscut pentru modul în care poate să resusciteze echipe aparent moarte din punctul de vedere al rezultatelor imediate. Rămâne de văzut, acum, dacă ştirea furnizată de Radio GSP chiar este reală, fiindcă, pe acelaşi site al clubului găzarilor, nu este postat, la această oră, niciun punct de vedere oficial. Interesant este că Mulţescu – care, dacă a semnat, s-ar putea să-l aducă la Petrolul, în calitate de colaborator, şi pe fiul său, Cătălin, fost portar al acestei echipe – abia se legase contractual de divizionara secundă Delta Tulcea, înlocuindu-l, din etapa a doua a returului, pe demisionarul Cristian Dulca. El a debutat cu succes la Delta şi, în prezent, se pare că-i va lăsa pe tulceni, în favoarea unei formaţii de eşalon superior. Se aşteaptă însă comunicatul oficial. Cum viitorul tehnician face parte tot din „framilia Dinamo”, nu este chiar foarte greu de intuit cine a decis această numire!