Gigi Mulţescu vrea să lege două victorii cu Astra

Redactia -

Programată iniţial luni, 27 august 2012, când se anunţă ploaie şi o maximă de 24 de grade Celsius, partida dintre Astra Giurgiu şi Concordia Chiajna, echipă care nu pierde când joacă la Ploieşti, a fost devansat cu 48 de ore şi se va desfăşura astăzi, 25 august, de la 19.00, pe „Columbia”, în direct la „Dolcesport”. Vor fi însă mai mult ca sigur peste 35 de grade Celsius! De altfel, noul antrenor al „dracilor, Gheorghe Mulţescu (foto: www.cristian-anghelescu.ro), nu s-a ferit să-şi manifeste, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea pentru această decizie, de neînţeles în opinia sa. Iată ce a spus Mulţescu, cu acel prilej: „Îmi pare rău că, pentru nişte bani pe care îi primim de la televiziuni, suntem trataţi ca nişte cobai. Ne aflăm într-o postură incomodă să ne gândim la meciul de sâmbătă (n.r. – astăzi), când noi îl pregătisem pentru prima zi a săptămânii viitoare. Totul s-a dat peste cap. Cea mai importantă problemă a noastră este legată de refacere. Am jucat luni seară (n.r. – 20 august), la Braşov, am făcut apoi un program de recuperare, pe care a trebuit să-l schimb într-un timp foarte scurt”. Cu toate acestea, tehnicianul, cunoscut drept unul foarte ambiţios şi excelent motivator, nu concepe altceva decât să joace ofensiv, la victorie, un al doilea succes consecutiv, în campionat, obţinut în etapa a VI-a a Ligii I, de la recenta sa instalare pe bancă, în locul lui Bogdan Stelea, putând fi un semnal bun pentru un viitor drum ascendent. „Îmi propun ca, la meciul cu Chiajna, să avem o tentă ofensivă, pe care să o susţinem din punct de vedere fizic mai mult decât am făcut-o la Braşov” – a declarat antrenorul „alb-negrilor”, adăugând că, „oricum, în filosofia mea despre fotbal, decât să pierd cu 0-1, mai bine o fac cu 2-3!”. Dar şi mai bine e să câştigi, nu?

Meciul de pe arena din „9 Mai” va fi condus de către o brigadă formată din Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), Marius Nicoară (Băile Herculane-Caraş Severin) ş Eduard Florin Ungureanu (Bucureşti), rezerva centralului urmând a fi Cătălin Popa (Piteşti), iar ca observatori au fost delegaţi Marcel Lică, pentru joc, şi Vasile Curt, pentru arbitraj (ambii din Constanţa). Interesant este că FC Astra a pus în vânzare bilete numai în ziua disputării partidei, în intervalul orar 15.00-19.00, preţurile acestora fiind următoarele: 10 lei (tribunele a II-a şi I) şi 20 de lei (tribuna 0).

În altă ordine de idei, Gigi Mulţescu a vorbit, păstrând totuşi discreţie în privinţa numelor, de posibilitatea ca Astra să transfere doi jucători – unul de la Sportul Studenţesc Bucureşti, dar nu vedeta rămasă încă acolo, Viorel Ferfelea, şi altul – din Italia, care a bifat prezenţe în Liga Campionilor, dar şi în 2.Bundesliga. În privinţa străinului, Mulţescu a spus că este un fotbalist experimentat. La această oră, potrivit celor afirmate de tehnician, ar fi posibil să fi fost deja parafat contractul cu respectivul jucător. În schimb, s-a renunţat la negocierile cu Tiberiu Bălan, de la Steaua, nejustificându-se însă şi din ce motiv. Astăzi, Mulţescu îi va avea la dispoziţie şi pe Selim Ben Djemia şi Sadat Bukari, reveniţi după accidentări.