Gil Lawson, neapreciat drept mai bun ca mijlocașii de bandă actuali ai Petrolului. Francezului i s-a arătat miercuri poarta stadionului!

Dragos Trestioreanu -

Gil Lawson, neapreciat drept mai bun ca mijlocașii de bandă actuali ai Petrolului. Francezului i s-a arătat miercuri poarta stadionului!

În urmă cu nouă zile, aterizase pe Aeroportul Internațional Otopeni-Henri Coandă fotbalistul francez cu rădăcini togoleze Gil Lawson, venit să susțină probe de joc la divizionara secundă FC Petrolul. Sejurul lui la Ploiești s-a încheiat astăzi, 22 august 2018, când a fost anunțat că nu prezintă interes pentru semnarea unui contract, nefiind mai bun decât ceea ce au găzarii în efectivul actual.

Mijlocaș de bandă, stângaciul Gil Lawson (24 de ani) a venit în România de la o echipă de ligă a doua din Bulgaria și a stat o săptămână în antrenamente aici, fiind folosit și 25 de  minute în meciul-școală de la Păulești, cu echipa locală, CS, de marți, 14 august 2018. De-atunci și până ce-a fost anunțat că nu i se va propune semnarea unui angajament, nu a mai putut fi văzut în vreun alt joc-test.

În această situație, FC Petrolul rămâne în lot, cel puțin deocamdată, cu trei străini. Mai exact, germano-albanezul Mërgim Neziri (25 de ani), folosit puține minute în primele trei etape de campionat, spaniolul Noé Acosta Rivera (34 de ani), nedebutat încă și despre care se aude că ar continua să aibă probleme musculare, care îi vor întârzia apariția în primul „11”, pentru cea dintâi oară, și nigeriano israelianul Toto Tamuz (30 de ani), pus de urgență la o drastică și serioasă cură de slăbire. Nici în cazul celui poreclit „Tancul” nu se poate anticipa sigur când va putea fi apt de a intra pe gazon, într-o partidă. De subliniat riscul imens, în situația lui Tamuz, de a se acuza probleme de ordin fizic, dar nu numai, odată cu graba de a slăbi.

Foto: www.fcpetrolul.ro