Giratoriul ruşinii. Comuna Bucov poate, Primăria Ploieşti nu

Mihai Ciobanu -

În timp ce Primăria Bucov investeşte, din fonduri proprii, în amenajarea a două sensuri giratorii pe DN1B, unul la intrarea în Parcul Constantin Stere, iar celălalt la intrarea în satul Chiţorani, Primăria Ploieşti nu e în stare să facă demersurile pentru a se amenaja un sens giratoriu normal, civilizat, la ieşirea spre Bucov, în intersecţia centurii de Est cu DN1B.

E o ruşine pentru un municipiu cu pretenţii cum este Ploieştiul ca, de aproape zece ani, în această intersecţie să zacă patru parapeţi de beton pe post de sens giratoriu. Desigur, explicaţii şi scuze se găsesc: ba că nu sunt bani, ba că e vorba de o intersecţie de drumuri naţionale şi investiţia trebuie făcută de către CNADNR. Dar, dacă e aşa, la Bucov cum de s-a putut? Vă spunem noi: pentru că la Bucov există iniţiativă, pentru că la Bucov primarul e un om gospodar şi demonstrează că, dacă se doreşte ceva, se poate realiza, la preţuri corecte şi în timp record.

Iar situaţia nu este singulară, din păcate. Cu toţii ştim în ce hal arată intrarea dinspre DN1 şi giratoriile pline de bălării, cu parapeţi ruginiţi şi borduri sparte de la Metro şi Carrefour. O imagine dezolantă, mai ales pentru cei care vin dinspre Braşov, acolo unde giratoriile de la intrările în oraş sunt îngrijite şi tot timpul pline cu flori.

Aşa arată un sens giratoriu la intrarea în Ploieşti:

giratoriu ploiesti bucov

Şi aşa se amenajează unul în comuna Bucov:

giratoriu bucov