Giuleştiul, un obstacol prea înalt pentru „galben-albaştri”

Redactia -

Partida dintre Rapid Bucureşti şi SC FC Petrolul nu a mai avut parte de echilibrul unui derbi de tradiţie, dar oaspeţii nici nu s-au făcut de râs, în faţa unei echipe alcătuită din internaţionali români preferaţi de Răzvan Lucescu în mandatul său ca selecţioner, plus câţiva străini de reală valoare. Au învins gazdele cu 2-0 (1-0), dar deschiderea scorului a fost facilitată, în minutul 26, de o gafă a unui debutant în Liga I. Fundaşul central spaniol Alvaro Silva Linares a apreciat greşit poziţionarea portarului italian Matteo Gritti şi i-a prilejuit lui Alexandru Ioniţă să rămână singur, la 6 metri, şi să înscrie cu un şut simplu, după o minge aruncată la noroc de către portughezul Filipe Teixeira. Tot o eroare în lanţ a precedat şi stabilirea rezulatului final, încă din minutul 53, atunci când sârbul Vladimir Bozovic s-a distrat, pe stânga, cu un alt debutant, tunisianul Yousef Hamza, atacantul retrăgându-se atunci în apărare, şi cu Cristian Melinte, care nu s-a aflat în largul lui pe postul de fundaş dreapta. Bozovic a pasat perfect, la 12 metri, pentru latul la colţul lung al lui Romeo Surdu, venit fără marcaj în suprafaţa de pedeapsă adversă. În primul mitan, oaspeţii au avut o singură acţiune de poartă mai periculoasă, după o lovitură liberă executată de către un alt sârb, Aleksandar Stojimirovic, Linares reluând, cu capul, de la 10 metri, dar Dani Coman a salvat cu un frumos plonjon, de lângă bara din dreapta sa. La reluare, ca urmare a schimbărilor fireşti ale lui Vivi Răchită, petroliştii au mai pus ceva probleme, acelaşi Hamza, cu o lovitură de cap, după un corner de pe stânga al lui Stojimirovic, dându-i mari emoţii lui Coman, acesta din urmă respingând cu dificultate, de pe linia porţii, „capul” africanului. Asta după ce puţin mai devreme, tot Coman îl salvase de la un autogol pe căpitanul brazilian al echipei sale, Marcos Antonio. Din efectivul „galben-albaştrilor” s-au făcut remarcaţi Damien Boudjemaa, Pompiliu Stoica, Hamza Younes şi, parţial, căpitanul francez Sony Mustivar (foto, în echipament galben, în duel cu Teixeira; www.gsp.ro).

RAPID: D. Coman 7 – Rui Duarte 6, Marcos Antonio (cpt) 6, Oros 6, Bozovic 7.5 – Alexa 6 (68 – Burcă 6; 86 Glauber) – Deac 6.5, Teixeira 7, Herea 6, Surdu 7 – Al. Ioniţă I 7. Antrenor: Răzvan Lucescu.

SC FC PETROLUL: Gritti 6 – Melinte 5.5, Linares 4.5, Bikana 5, P. Stoica 6.5 – Mustivar (cpt) 6.5, Bărbulescu 5 (46 – Opriţa 5.5) – R. Neagu 4.5 (46 – Hamza 6.5), Boudjemaa 7, Stojimirovic 5.5 – Dina 5.5 (76 – V. Negru). Antrenor: Valeriu Răchită.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu 7.5 – Dragoş Mihai Iliescu 7 (ambii din Craiova) şi Daniel Hulubei 6.5 (Vaslui).

Observator LPF: Daniel Florea (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: R. Neagu (22), Alexa (25), Melinte (43), Mustivar (45), Bikana (77), Stojimirovic (86).