Google Classroom: instrumente digitale utile pentru profesori, elevi și părinți

Vlad Preda -

Google Classroom: instrumente digitale utile pentru profesori, elevi și părinți

Avantajele Google Classroom pentru școală și profesori

Folosirea aplicației Google Classroom nu generează costuri suplimentare pentru școală pentru că acest serviciu este disponibil gratuit pentru educație. Economia de timp pentru profesori datorită utilizării la clasă a instrumentelor digitale moderne de predare și colaborare oferite de această platformă este un alt avantaj.

Aplicația permite crearea, colectarea și notarea temelor în mediul online. Profesorii pot vedea chiar înainte să ajungă în sala de clasă cine și-a terminat tema și pot oferi feedback direct fiecărui elev, pot posta anunțuri și întrebări. Astfel, comunicarea la clasă devine mai eficientă și, în același timp, se extinde și în afara orelor.

Google Classroom
Google Classroom

Avantajele Google Classroom pentru elevi și părinți

Cu ajutorul Google Classroom temele devin mult mai interesante și mai plăcute pentru elevi deoarece aplicația le permite să acceseze printr-un singur clic toate informațiile și materialele aferente lecțiilor.

Google Classroom le permite elevilor inserarea de imagini la întrebări și răspunsuri multiple în formularele Google (Google Forms).

Google Classroom oferă părinților posibilitatea să primească rezumate ale activității copiilor pentru a fi informați permanent cu privire la evoluția și rezultatele lor la școală.