Graţiela Gavrilescu propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru un nou mandat de ministru

Daniel Dimache -

Graţiela Gavrilescu propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru un nou mandat de ministru

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. 

„Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi că importante sunt România şi românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că „pornind de la interesele României, am luat decizia de a desemna reprezentanţi ai ALDE. Voi trimite către preşedintele Iohannis următoarele propuneri: pentru Mediu şi vicepremier Graţiela Gavrilescu, pentru Energie, domnul Ion Cupă, pentru portofoliul Relaţia cu Parlamentul, domnul Ştefan Băişanu”.

ALDE a luat o decizie de a exclude pe oricine acceptă funcţii în Guvern şi Palament sau este sprijinit de un alt partid politic pentru funcţii, primul vizat, conform lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul partidului, ar fi Teodor Meleşcanu, după ce a fost ales la şefia Senatului, cu sprijinul PSD.