Graţiela Gavrilescu: „Tăriceanu mi-a muşcat mîna, fără remuşcări”

Daniel Dimache -

Graţiela Gavrilescu: „Tăriceanu mi-a muşcat mîna, fără remuşcări”

După ce Călin Popescu Tăriceanu a cerut excluderea din ALDE a parlamentarilor care au acceptat funcţii de minştri în Guvernul PSD, preşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu (considerată de întreaga filială încă liderul acesteia), a afirmat că toate deciziile începând cu momentul ieşirii ALDE de la guvernare sunt nule, rezultând dintr-o şedinţă nestatutară, şi că va va pregăti „marilor bărbaţi politici” care au încercat să o radieze din partid „o surpriză, în instanţă”.

Graţiela Gavrilescu îi repreşează lui Tăriceanu, parafrazând celebra replică „a muşcat mâna care l-a hrănit”, că i-a muşcat mâna cu care a semnat „toate documentele de înfiiinţare a acestui partid”, când i-a transmis acestuia prerogativele de preşedinte, cu 5 ani în urmă.

Vă prezentăm integral declaraţia de presă:  

„Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5 ani, când i-am transmis prerogativele de președinte al ALDE lui Călin Popescu Tăriceanu, că mâna cu care am scris și am semnat toate documentele de înființare a acestui partid îmi va fi mușcată, fără nicio remușcare, de acesta, cu siguranță, nu aș fi crezut!
Dar, unii oameni, odată urcați pe scaunul puterii și amețiți de lingușelile consilierilor de conjunctură, uită cine le-a fost alături la greu. Și uită cum au ajuns sus și încep să creadă că li se cuvine orice, oricând, oricum, veșnic, din partea tuturor.
Lui și marilor bărbați politici, care, astăzi, au decis, pe furiș, fără curajul de a mă privi în ochi!, să mă radieze din ALDE, le pregătesc și eu o surpriză, în instanță.

Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru ca întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar.
Deci:
1. Protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
2. Retragerea de la guvernare devine caducă
3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu- la fel
4. Și, ghinion!, inclusiv alianța cu ProRomania are aceeași soartă!
De altfel, toate documentele ALDE, care au emanat ulterior acestei Delegații sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!
Destructurarea partidului este obiectivul președintelui ALDE?
Nu așa se conduce!

În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al celei mai puternice filiale din țară, solicit reintrarea în legalitate a activității și demisia tuturor celor care au organizat și dispus aceste măsuri care nu au avut alt efect decât destructurarea partidului!”

Grațiela GAVRILESCU,

 Deputat de Prahova

Vicepreședinte ALDE

Președinte OFLDE

Președinte ALDE Prahova