FC Petrolul nu a putut câștiga în dauna lui Sepsi nici din patru încercări, în trei luni! Au fost două meciuri la Ploiești și tot atâtea la Sfântu Gheorghe

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul nu a putut câștiga în dauna lui Sepsi nici din patru încercări, în trei luni! Au fost două meciuri la Ploiești și tot atâtea la Sfântu Gheorghe

Miercuri, 23 noiembrie 2022, pe vechea arenă a prim-divizionarei Sepsi Sfântu Gheorghe, pe care joacă, odată cu inaugurarea noului stadion din reședința județului Covasna, echipa secundă a clubului local, combatantă în al treilea eșalon, FC Petrolul Ploiești a bifat primul dintre cele două jocuri-test din perioada de oprire a competiției Superligii. Astfel încât, arena pe care a debutat Sepsi în L1, considerată acum… terenul 2 al clubului, „lupii”au combătut în compania celei dintâi formații a covăsnenilor. În spatele porților închise, la solicitarea gazdelor, s-a desfășurat „revanșa” unui joc oficial disputat cu destul de puțin timp în urmă. Mai precis, chiar înaintea partidelor echipelor naționale ale României și a celor din grupele Campionatului Mondial din Qatar.

Pe 11 noiembrie, a fost 2-0 pentru Sepsi, la Sfântu Gheorghe, în campionat, grație unei „duble” a atacantului venezuelean Mario Rondón , absent ieri de la ultimul duel dintre cele două echipe, de data aceasta unul amical, în fapt singurul din acest sezon. În vară, pe 31 iulie, a avut loc prima confruntare dintre FC Petrolul și Sepsi, în turul sezonului regular al Superligii, încheiată cu rezultatul de 1-1 0-0), după ce „lupii” deschiseseră scorul printr-un jucător care nu se mai află la Ploiești, Gabriel Tamaș (minutul 62). Dar fuseseră egalați, pe final, de Alexandru Tudorie (84). A fost primul punct câștigat de FC Petrolul în Superligă. Între cele două dueluri din campionat s-a desfășurat, la Ploiești, partida din grupa A a Cupei României, adjudecată de Sepsi cu scorul de 3-1 (0-0), însă tot cu „galben-albaștrii” marcând primii, atunci prin Gheorghe Grozav (48). Apoi, trei fotbaliști străini din echipa covăsneană, același Mario Rondón (51) și slovacii Branislav Niňaj (63) și Pavol Šafranko (89) au reușit remontada, după cum se știe.

Al patrulea meci dintre cele două echipe, ultimul din acest an, era să se încheie din nou cu un succes al lui Sepsi. Nu a fost de acord mijlocașul petrolist Lucian Dumitriu, cel care i-a „copiat” pe Tudorie și Šafranko, înscriind și el pe final și egalând astfel, decisiv, pentru 2-2, în minutul 88. Până atunci, în prima repriză, se marcaseră trei goluri. Înaltul și puternicul vârf de atac sau mijlocaș stânga ungur Roland Varga (20), internațional al țării sale, ca și fundașul central Márk Tamás, îl învinsese pe austriacul Andreas Leitner, pentru prima oară, moldoveanul de peste Prut din tabăra găzarilor, Eugeniu Cebotaru (22), egalase, iar olandezul Anass Achahbar (37), un veritabil număr 10, talentat, tehnic și bun executant de faze fixe, a stabilit rezultatul primei reprize.: 2-1. Deci, pentru Sepsi, autorii golurilor au fost iar jucători străini.

Potrivit www.fcpetrolul.ro, Nae Constantin a apelat de la început, în modulul 1-3-4-3, la următorii fotbaliști:  Leitner – Pashov, Olaru, Huja – Seniko, Cebotaru, Jair, Velisar – Cioiu, Budescu, Grozav, iar în mitanul secund, formula de echipă, în același modul mai sus-precizat, a arătat astfel: Moroz – Pashov, Meijers, Mathaus – Borța, Seto, Dumitriu, Velisar – Tucaliuc, Măzărache, Grozav. În ultimul sfert de oră al amicalului, tehnicianul ploieștean i-a trimis pe teren și pe cei trei tineri promovați de la echipa „U 19”, din Liga Elitelor: Juan Pătrașcu, Mihnea Rădulescu și Ionuț Zaharia. Ei i-au înlocuit pe Pashov, Velisar și Grozav. La rândul său, omologul lui Nae Constantin, de pe banca lui Sepsi, italianul Cristiano Bergodi, a mizat pe următorii echipieri: Began – Dimitrov, Ciobotariu, Tamás, Ispas – Francisco Júnior, Păun – Bărbuț, Achahbar, Varga – Tudorie, la reluare mai folosindu-i pe portarul Niczuly și jucătorii de câmp Jonathan Rodríguez, Ștefănescu, Cosmin Matei, Šafranko, Golofca, Ion Gheorghe, Niňaj și Dragomir.

Din ambele loturi au lipsit: de la Sepsi, în afara lui Rondón, fundașul stânga internațional Andres Dumitrescu, din motive bine cunoscute, ca și cele ale ploieștenilor Valentin Țicu și Mario Bratu, iar de la Petrolul, atacantul Mirko Ivanovski. Nord-macedoneanul cu pașaport bulgăresc nu mai vine nici la antrenamente, speculându-se că ar fi fost anunțat deja că nu se va mai pune bază pe serviciile lui, din iarnă. Tot astfel a apărut un zvon că și de cele ale francezului Harrison Manzala, absent însă la Sfântu Gheorghe din cauza unei răceli, nu ar mai fi nevoie. Nu a fost prezent nici nigerianul Christian Irobiso, acesta urmând a ispăși ultima etapă de suspendare dintre cele trei de după cartonașul roșu primit la partida de acasă, din campionat, cu UTA Arad. În schimb, antrenorul principal al Petrolului s-a folosit de amicalul de la Sfântu Gheorghe pentru a-l vedea într-un meci și pe ivoarianul de 21 de ani Seniko Romeo Doua (foto mijloc, în echipament galben, la balon), africanul fiind folosit în prima repriză. Martori oculari ai jocului l-au remarcat pe fundașul dreapta care este căpitan al echipei naționale „U 23” a Coastei de Fildeș, Seniko atrăgând atenția prin tehnică și mobilitate. Ar fi posibil astfel să fie oprit la iarnă la FC Petrolul, mai ales dacă va confirma și în următorul amical. Acest al doilea joc-test din perioada de stop competițional, cel cu FC Voluntari, de sâmbătă, 26 noiembrie, nu se va mai desfășura la Ploiești, așa cum se preconiza, ci la Buftea, pe terenul de iarbă din cadrul Centrul Național de Fotbal al FRF, cu începere probabil de la ora 12.00. S-ar putea ca acest duel, devenit și el tradițional, să fie preluat live pe FCP TV.

Foto: www.fcpetrolul.ro

Publicitate