Grindină și… stop joc, pentru câteva minute, pe arena pe care România va juca împotriva Albaniei!

Dragos Trestioreanu -

Grindină și… stop joc, pentru câteva minute, pe arena pe care România va juca împotriva Albaniei!

După ce Anglia a întors scorul în meciul de după-amiază contra „vecinilor” din Țara Galilor, anulând avantajul luat de către inegalabilul Gareth Bale, la a doua reușită a sa, la EURO, din lovitură liberă, la Lyon, pe noul stadion al lui Olympique, pe care România va combate, duminică, 19 iunie, de la ora 21.00 (un ceas mai târziu acasă), cu Albania, ploaia și-a făcut de cap, pe seară, la partida dintre Irlanda de Nord și Ucraina. Ploaia, ca ploaia, dar grindina (foto; www.gsp.ro) a pus capac, după pauză obligându-l pe arbitru să oprească jocul și să trimită echipele la cabine, pentru câteva minute, până ce-a trecut… potopul! Victoria neașteptat de clară a nord-irlandezilor, în dauna unor ucrainieni care nu și-au revenit deloc după eșecul în fața Germaniei, a fost umbrită însă de decesul unui fan al trupei lui Michael O’Neill, din cauza unui atac de cord, suferit chiar în tribună, în timpul meciului! Surpriza s-a conturat la reluare, înaltul fundaș central al lui West Bromwich Albion, Gareth McAuley, l-a devansat pe… aerianul Yevhen Haceridi și a marcat, cu capul, în cross, Andriy Pyatov fiind ca și anesteziat. Era minutul 48, iar după alte opt s-a declarat… stop-joc! La revenirea pe teren, Viktor Kovalenko a fost aprope de egalare, una care nu a mai venit însă deloc. Ba mai mult, rezerva utilizată a adversarilor, Niall McGinn (Aberdeen), a trimis ca la antrenament în plasă mingea respinsă în față de goal-keeper-ul ucrainean, la șutul lui Stuart Dallas, din al șaselea minut de prelungiri dictate de arbitru! După o prestație bună cu nemții, apărătorul buturilor Șahtiorului a comis-o ca în… amcialul cu România! S-a terminat 2-0 (1-0) pentru Irlanda de Nord, iar lăudații de după jocul cu Germania vor spune, curând, adio Franței!

Revenind la prima confruntare a zilei a șasea de la EURO 2016, cea dintre Anglia și Țara Galilor, de remarcat nu numai golul lui Bale, ci și reușitele care au condus la succesul selecționatei lui Roy Hodgson, „bătrânelul” de pe banca învingătorilor alergând ca un… puști după golul din prelungiri (90+2) al lui Daniel Sturridge! A fost însă tot un gol de portar. Așa cum și egalarea survenise la o trimitere ilară spre propriile buturi a lui Ashley Williams, pe care campionul de la Leicester City, Jamie Vardy, a speculat-o cu sânge rece! Nota 10, cu felicitari, pentru asistentul de pe acea parte! Când ești în poziție de ofsaid, dar primești balonul de la un adversar și marchezi, atunci e gol valabil! Până nici starul Bale nu știa asta, paradoxal! Protestele vedetei de la Real Madrid nu și-au avut deloc rostul.

Cloul nopții, Germania – Polonia, două echipe grele, a consemnat, printre altele, un duel inedit, între golgheterul lui Bayern Munchen, Robert Lewandovski, și… coechipierul de la club, Manuel Neuer! Meciul dintre polonez și neamț s-a terminat 0-0, ca și rezultatul final al meciului selecționatelor lor. Unul care a părut a conveni ambelor tabere. Dar, nu a fost chiar așa. Și una, și alta are câte 4 puncte, însă, din spate vin nord-irlandezii, cu trei. Meciuri tari în ultima rundă, în această grupă!