Grozav, Boudjemaa şi Marinescu – ţintele de la iarnă ale lui Mircea Rednic pentru întărirea noii sale echipe, Standard Liege

Redactia -

Nici nu a plecat bine de la Petrolul şi nu a apucat să stea nici măcar o dată pe banca belgienilor de la Standard Liege, că Mircea Rednic a şi trimis spre ţară mesaj că ar dori trei fotbalişti de la fosta sa formaţie din Ploieşti. Astfel, el a declarat, pentru cotidianul prahovean Telegrama, că, „momentan, după o primă discuţie cu preşedintele Roland Duchatelet, am înţeles că, până la iarnă, va trebui să ne descurcăm cu ce avem şi să nu pierdem contactul cu zona superioară a clasamentului. Abia apoi, vom începe o campanie serioasă de achiziţii, în urma căreia să ne putem îndeplini obiectivele trasate. Visez să-i transfer la Standard pe Marinescu, Boudjemaa şi Grozav (foto, în echipamentul actualei trupe a fostului său tehnician; www.prosport.ro), trei fotbalişti ai Petrolului care s-ar mula perfect pe structura noii mele echipe. Poate că nu va fi uşor, poate că proprietarii nu-i vor lăsa să părăsească Ploieştiul, dar eu voi face totul ca ei să ajungă să joace în tricoul roşu al trupei din Liege”!

Ca răspuns al cererii de ofertă a „Puriului”, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, a declarat pentru „DigiSport”, la emisiunea Fanatik Show: „Nu îl dau pe Grozav la Standard. Nu e netransferabil, dar aştept alte oferte, nu de la belgieni. Oricum, nici el nu vrea să meargă acolo. Da, toţi jucătorii noştri, nu numai Grozav, sunt transferabili”. Asta pentru a nu se crea, eventual, confuzia că… Boudjemaa şi Marinescu nu ar fi! În prezent, Standard este pe poziţia a X-a din ierarhia Jupiler League, cu 16 puncte, dar la numai şase lungimi de lider, Zulte-Waregem. Există voci care afirmă că Gicu Grozav a şi fost promis, pe o sumă bună, plus doi jucători, definitiv sau împrumut, patronului Stelei, Gigi Becali. Iar mutarea s-ar face din iarnă. Interesant de urmărit astfel, dacă – renunţând la mai mulţi jucători de valoare din lot – ce va putea pune în loc Walter, pentru se clasa „cât mai sus în clasament”, obiectiv trasat noului antrenor, Cosmin Contra.