Grozavu a băgat rezervele cu Păuleștiul. A debutat la Petrolul un francez cu nume… britanic

Dragos Trestioreanu -

Grozavu a băgat rezervele cu Păuleștiul. A debutat la Petrolul un francez cu nume… britanic

În al doilea meci-școală, de la începutul sezonului, programat de Leo Grozavu, antrenorul principal al Petrolului, pe terenul echipei CS Păulești au fost trimiși la joc „lupii” mai puțin folosiți în debutul de campionat. Cu acest prilej, deși nu au fost văzuți spaniolul Acosta sau nigeriano-israelianul Tamuz, despre ultimul presa cantrală titrând deja că ar fi semnat pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, în caz de promovare, informație neconfirmată însă de siteul oficial al clubului găzarilor, a fost folosit în schimb, în ultimele 28 de minute, un francez cu nume de sorginte britanică.

Întâlnind-o pe CS Păulești – una dintre favoritele viitoarei ediții a întrecerilor din Liga a A Prahova – la o oră total neindicată pentru căldura insuportabilă din aceste zile, echipierii Petrolului au deschis destul de repede scorul, Alexandru Ciocâlteu transformând în gol, în minutul 18, o centrare a internaționalului de juniori „U 19” Andrei Rus. La 1-0 pentru ei, petroliștii au trecut peste eventualul necazul al unei nedorite egalări, golgheterul din ultimii ani al Păuleștiului, Andrei Ciobanu, trimițând, de la punctul cu var, în una dintre barele verticale ale buturilor apărate de Mirel Bolboașă! Astfel, la pauză, a fost scorul fixat de Ciocâlteu.

La reluare, tot ploieștenii au marcat repede, Florin Plămadă (50) învingându-l cu un șut imparabil pe Robert Marin, tânărul goal-keeer al localnicilor făcând minuni în rest, împotrivindu-se unui scor-fluviu în favoarea trupei de eșalon superior. Grație intervențiilor lui, păuleștenii trecând mai puțin de centrul terenului în prima repriză, în al doilea minut de prelungiri dictate de cavalerul fluierului, Constantin Pantilimonescu – un… arbitru-asistent din lotul Ligii a III-a! – a putut reduce din handicap, stabilind rezultatul final: 1-2 (0-1).

CS PĂULEȘTI: Marin – Damian, Zamfir, Pripu, Radu – Enciu – Costache, Butufei, Pîrvu, Anton – Ciobanu. Au mai jucat: Isar – Anghel, Mihăiță, Toma, Pantilimonescu. Antrenor: Ciprian Pura.

FC PETROLUL: Bolboaşă (46 – Isvoranu) – Rus (65 – Lawson), Plămadă, Ţicu, Velisar – Cruceru – Ene, Ciocâlteu – Neziri, Nica (65 – Lambru), Tudor. Colectiv tehnic: Leo Grozavu (antrenor principal), Mugurel Cornățeanu (antrenor secund), Vasile Șleam (antrenorul portarilor), Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Un francez cu rădăcini togoleze, în probe la trupa „lupilor”

Anunțat ca făcând deja antrenamente cu Petrolul și așteptat să apară astfel pe teren,  la Păulești, în meciul-școală cu băieții lui Ciprian Pura – fostul secund al găzarilor având la dispoziție, printre noutățile din lot, câțiva foști componenți ai campioanei județene en-titre, CS Blejoi, precum Ionuț Enciu, Cristian Mihăiță, Marius Anghel sau Ionuț Pîrvu -, spaniolul Noé Acosta Rivera nu a fost utilizat de Grozavu. Nici Toto Tamuz, care încă de sâmbătă, 11 august 2018, făcuse cunoștință, la arena Ilie Oană, cu posibilii viitori coechiperi ai lui, nu a fost prezent la Păulești.

În schimb, a fost la fața locului și a și fost trimis pe gazon, aproape o jumătate de oră, francezo-togolezul Gil Lawson, un fotbalist ofensiv, care se simte bine în postură de extremă, calitățile sale de bază fiind forța, viteza, având fuleu, dar și driblingul. Rezervă alături de Cosmin Lambru și intrând în joc în același timp cu acesta din urmă, Lawson nu a evitat combinațiile, dovedind altrusim la unele faze. Promisiunea colectivului tehnic, în privința lui: va mai fi urmărit la antrenamente, până se va lua o decizie finală. Gil a ajuns luni la Ploiești, a făcut o vizită medicală serioasă, iar a doua zi a și fost trimis pe gazon. El a venit acum din eșalonul secund al Bulgariei, „Vtora Liga”, de la FC Tsarsko Selo Sofia, acolo unde a ajuns pe… 9 iulie 2018, de la o altă divizionară B din țara vecină de la sud, FK Sozopol, semnând – potrivit www.transfermarkt.de – pe 1 iulie 2017, cu aceasta din urmă.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.cristian-anghelescu.ro