Grupă de calificare la turneul final EURO 2016 pentru România. Pițurcă tot nu este însă optimist!

Redactia -

Grupă de calificare la turneul final EURO 2016 pentru România. Pițurcă tot nu este însă optimist!

Duminică, 23 februarie 2014, la Nisa, în Franța, s-au tras la sorți grupele preliminare pentru calificarea la turneul final EURO 2016, numele echipei naționale a României intrând în urna a treia. Potrivit norocului devenit deja proverbial, deși fără efect de ceva timp și pe gazon, al selecționerului Victor Pițurcă (foto; www.clujulvesel.info), tricolorii vor avea parte de o grupă accesibilă, poate cea mai ușoară de ani buni: Grecia, pe terenul căreia se va debuta cu… porțile închise spectatorilor, Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda și Insulele Feroe! Dar, chiar și în acest condiții, Pițurcă nu este deloc optimist, poate însă și din cauza apăsării posibilității înlocuirii din funcție ale sale, după alegerile din 5 martie pentru fotoliul de președinte al FRF. De altfel, el a și declarat că nu știe dacă va mai continua după acea dată la cârma primei reprezentative, dacă viitorul ales nu va mai dori să beneficieze de serviciile sale.

Selecționerul a afirmat, pentru Agenția de știri MEDIAFAX, că „putem câştiga punctele puse în joc, însă, concluzia e că fotbalul se joacă pe teren. Mai este o perioadă destul de lungă până vor începe meciurile oficiale. Până atunci, se vor analiza foarte bine echipele pe care le vom întâlni. Dar, repet, mai e o perioadă destul de lungă până în toamnă. Se vor mai schimba multe, Sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine, nu stăm pe roze. Jucătorii noştri nu joacă la echipele din exterior şi, până în toamnă, ar trebui să mai apară şapte, opt, zece jucători la rampă, ca să putem emite pretenţii”! Dacă și acum atâta pesimism…

Truneul final EURO 2016 va fi găzduit de Franța, iar acum, în urne, a intrat, în premieră absolută, și echipa națională a statului Gibraltar, alături de alte 52 de reprezentative naționale. S-au alcătuit astfel nouă grupe preliminare – opt cu câte șase echipe, iar una, cu cinci. România va combate, de la toamnă, în Grupa F.