Gura „păcătosului” adevăr grăiește? Dan Petrescu nu crede că Petrolul va fi mai bună cu Mutu și Zicu, dar fără Younes și Boudjemaa!

Redactia -

Gura „păcătosului” adevăr grăiește? Dan Petrescu nu crede că Petrolul va fi mai bună cu Mutu și Zicu, dar fără Younes și Boudjemaa!

Contactat de realizatorul emisiunii Fotbal Club, de la televiziunea DigiSport, Radu Naum, și rugat să-și facă publica opinia referitoare la transferurile făcute, în această iarnă, de a doua clasată din ierarhia la zi a ediției 2013-2014 a campionatului Ligii I, SC FC Petrolul Ploiești, antrenorul principal al echipei Dinamo Moscova, Dan Petrescu (foto; www.gsp.ro), a fost cât se poate de tranșant: „Zicu și Mutu e greu de spus dacă pot influența șansele Petrolului în lupta la titlu. Să vedem dacă vor aduce un plus Petrolului. Sunt jucători de calitate, dar Petrolul juca excelent înainte. Să vedem dacă o va face la fel. Cred că dacă rămâneau Hamza și Boudjemaa, împreună cu Mutu și Zicu, Petrolul era mai bună”. Nimeni nu se poate îndoi că fostul internațional român – campion național în 2009, cu… neașteptata Unirea Urziceni, echipă al cărei record de puncte în grupele Ligii Campionilor a căzut de-abia atunci când CFR Cluj a respectat cum trebuie regula reprezentării în această fază a celei mai puternice competiții intercluburi de fotbal de pe continent – nu se pricepe la sportul rege. Nu degeaba a antrenat două formații din bogata Superligă a Rusiei, Kuban Krasnodar și mai sus-amintita Dinamo Moscova, la aceasta urmă încă activând. Dacă, trecut și el ulterior lui Petrescu pe la Kuban, după ce preluase, inițial, o trupă ce a retrogradat din același campionat, Mordovia Saransk, Dorinel Munteanu nu și-a mai găsit vreun angajament acolo, Dan Petrescu a rămas pe loc, anunțând că-și va duce până la capăt contractul, deși a fost căutat chiar de cluburi dintr-o competiție în care a tot recunoscut că vrea să ajungă, Premier League, din Anglia. S-ar putea ca această libertate de a spune lucrurilor pe nume să vină și din independența financiară a celui care e vizat să preia (și) echipa națională a României, dar parcă nu chiar în acest moment. Cert este însă că aprecierilor – ori anticipărilor – lui Dan Petrescu trebuie să li se acorde atenția cuvenită.

De altfel, cel poreclit „Bursucul” nici nu a spus ceva nereal, impresia cvasi-generală a suporterilor Petrolului coincizând cu declarația tehnicianului moscoviților. Rămâne acum de văzut cine va avea dreptate până la urmă: cel care nu s-a sfiit să denunțe eroarea managerială în privința transferurilor de-acum ale Petrolului sau cei care au „riscat” compromiterea obiectivului, eventul, sperând că deciziile lor nu l-ar influența în vreun fel?