Guvernul a trimis 20 de containere – locuinţe pentru sinistraţii din Azuga (galerie foto)

Daniel Dimache -

Guvernul a trimis 20 de containere – locuinţe pentru sinistraţii din Azuga (galerie foto)

Guvernul României a trimis 20 de construcții modulare, astăzi, la Azuga, pentru persoanele (aproximativ 130 de sinistraţi) ale căror locuințe au fost avariate sau distruse de alunecarea de teren din data de 10 aprilie 2020. Containerele sunt asigurate din rezerva de stat și sunt dotate cu câte patru paturi/fiecare, aragaz+butelie și radiatoare.


Transportul se realizează în două etape: primul cu 15 containere este așteptat să ajungă la Azuga, în jurul orei 9.00, urmând ca după-amiază să vină și cel de-al doilea transport cu cinci locuințe modulare.
Acestea sunt amplasate pe platoul de lângă vechea sală de sport din localitate.


Pentru ceilalți localnici evacuați în urma alunecării de teren, Primăria Azuga va asigura cazarea temporară la una dintre pensiunile din localitate.
În această dimineață au fostprezenți la Azuga: ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat în MAI, Bogdan Despescu şi Gheorghe Sorescu, precum şi Gheorghe Alecsei, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, precum și alți reprezentanți ai CJSU Prahova și ai administrației locale.