Guvernul propus de Marcel Ciolacu a trecut de votul Parlamentului

Redactia -

Guvernul propus de Marcel Ciolacu a trecut de votul Parlamentului

Cabinetul Ciolacu a trecut de votul Parlamentului în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. S-au înregistrat 290 de voturi pentru şi 95 împotrivă.

„A venit timpul ca România să fie acea țară pe care ne-o dorim toți! A venit timpul ca România să fie o țară mai puternică și mai unită.

Dar, pentru asta, trebuie să avem instituții puternice! Guvernarea trebuie să fie pentru toți românii, nu împotriva cuiva sau a ceva. Nu poți să ai o guvernare bună dacă împarți România în două: una de stânga, una de dreapta, una bună și una rea, una rurală și una urbană. 

Există o singură Românie și ea trebuie să aibă un singur guvern pentru toți cetățenii! IAR ACELA TREBUIE SĂ FIE GUVERNUL ROMÂNIEI!

Trebuie să fim responsabili în fața românilor care au dat dovadă de multă putere în aceste momente grele. Românii au înfruntat o pandemie, iar acum se luptă cu inflația și cu prețurile. În toate aceste crize, românii au demonstrat rezistență și curaj. Și au rămas fermi. Așa cum au făcut-o mereu de-a lungul istoriei!

În fața lor, noi, toți liderii politici din această sală, trebuie să ne înclinăm”, a declarat, de la tribuna Parlamentului, Marcel Ciolacu.

„Vă garantez că voi trata întotdeauna cu respect liderii politici ai acestui partid, care au servit țara cu adevărat, la fel cum voi simți doar indiferență față de cei care au crezut că România este un cazino în care se pot juca cu banii românilor.

PSD nu va șovăi niciodată să spună ceea ce gândește și ce credem că este bine pentru România. Dar asta nu înseamnă că nu vom lucra în fiecare zi cu partenerii noștri pentru a asigura o guvernare responsabilă și eficientă.

Această coaliție a demonstrat în ultimele 18 luni că poate obține rezultate. Am stabilizat țara în cel mai greu moment din ultimii 20 de ani. Programele Sprijin pentru România au protejat populația și economia în fața crizelor!

Am plafonat prețurile la energie și gaze. Am venit cu un pachet social pentru românii cu venituri mici și pentru pensionari.

Am crescut salariul minim și pensiile. Și am întors 6% din PIB în economie, adică de 3 ori mai mult decât în guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021.

Trebuie să continuăm în direcția bună! Când vorbim despre România, trebuie să privim dincolo de liniile de partid!

Mă angajez să lucrez cu fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de partid.

La fel cum mă angajez ca, pentru binele României, să stabilesc parteneriate reale cu sectorul privat, societatea civilă, sindicate și mediul academic!”, a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său.