Găzarii – aproape de o surpriză total neplăcută la meciul cu amatorii de la SV Seekirchen

Redactia -

Marţi, 3 iulie 2012, pe un teren al complexului din Seekrichen, aflat la 70 de kilometri de Waidring, în transmisia în direct a primului canal al postului de televiziune Dolcesport, s-a desfăşurat cel dintâi joc-test al SC FC Petrolul, din Austria. Adversară a echipei din Liga I a României a fost o formaţie locală din West Regionalliga (divizia a patra de amatori), SV Seekirchen. Cei care s-au aşteptat la un scor fluviu al ploieştenilor – aşa cum s-a întâmplat în dueluri similare, din vara aceasta, tot de acolo, ale unor viitoare oponente din campionat ale „galben-albaştrilor”, precum Rapid, CFR Cluj sau Dinamo – au trebuit să-şi pună pofta în cui, partida încheindu-se cu un rezultat la limită, 4-3 (2-0), în favoarea românilor. A deziluzionat nu numai scorul, ci şi, mai ales, numărul mare de ratări ale jucătorilor lui Mircea Rednic, ca şi gafele repetate din defensiva acestora. Astfel, cu greu s-ar putea remarca vreun fotbalist al petroliştilor, poate doar cei doi marcatori să primească bile albe – Gicu Grozav şi Mihai Roman II (foto, în echipament galben; www.fcpetrolul.ro), ambii fiind autorii câte unei „duble”.

Internaţionalul de seniori a deschis scorul devreme, în minutul 6, atunci când s-a aflat la colţul scurt, pe dreapta, punând latul, la 6 metri, la pasa lui Daniel Opriţa. A trebuit să mai treacă aproape o jumătate de oră până ce ploieştenii au mărit ecartul, acelaşi Grozav înscriind în cross, de la 13 metri, în urma unei angajări a lui Adrian Cristea (30). A fost scorul consemnat la capătul primului mitan. La reluare, odată cu intrarea pe gazon şi a golgheterului din sezonul trecut, tunsianul Hamza Younes, se aştepta ca acesta să-şi dovedească pofta de a „umple” plasa austriecilor. Însă, nord-africanul a irosit trei situaţii mari de gol – de două ori cu capul, a treia oară, cu piciorul. În schimb, colegul lui din avanposturi, Roman II – care a început cu un lob spectaculos, mingea trecând puţin pe lângă stâlpul stâng -a reuşit să-l imite pe celălalt tânăr din atacul Petrorului, Grozav, punctând şi el de două ori, în urma unor pase perfecte ale lui Lukasz Szukala şi, respectiv, Sebastian Cojocnean, cel din urmâ bine angajat în careu de către Laurenţiu Marinescu. Însă, după ce olteanul făcuse de 3-0 (65), gazdele reuşiseră să reducă din handicap, prin Christoph Mayr, care se distrase incredibil cu rutinatul Szukala şi-l învinsese apoi, printr-un şut la colţul lung, de pe stânga, de la 12 metri, pe Vasili Hamutovski (68). Trei minute mai târziu, neamţul Sebastian Rzepecki a centrat la noroc în careul mic al ploieştenilor, bielorusul a plonjat greşit şi mingea i s-a scurs în poartă pe sub el! Roman a „recidivat” în minutul 83, ducând scorul la 4-2, însă pe final de meci a venit, total neaşteptat, golul de 4-3 al celor de la SV Seekirchen, prin acelaşi Mayr, care l-a dominat fizic pe masivul Vincent Bikana, la 16 metri, puţin lateral dreapta, a rămas pe picioare şi a şutat măiastru la colţul lung. Astfel, amatorii i-au făcut un frumos cadou antrenorului lor, care şi-a sărbătorit, pe 2 iulie, ziua de naştere. Curios, arbitrul întâlnirii a fluierat sfârşitul jocului la 60 de secunde după golul al treilea al compatrioţilor săi, înscris în minutul 87!

La finele partidei, a cărei repriză secundă a fost pierdută de Petrolul printr-un „parţial” de 2-3, Rednic a declarat pentru postul de televiziune care a preluat meciul că – paradoxal – „sunt mulţumit după trei săptămâni şi jumătate de pregătire. A fost un meci bun, cu multe ocazii, dar avem probleme în apărare. De asta sunt bune partidele de pregătire. Nu sunt normale căderile astea. S-a văzut o diferenţă între prima şi a doua repriză. Sunt obosiţi toţi jucătorii, dar vor fi odihniţi la startul sezonului. Nu sunt mulţumit îsnă pe zona centrală a apărării. De aceea, vom mai aduce jucători. Nu mai există două grupuri acum, toţi fotbaliştii jucând la Petrolul”. Tehnicianul a folosit, contra formaţiei SV Seekirchen, următorii fotbalişti: Povilas (25 – Bornescu; 55 – Hamutovski) – Achim (46 – Alcenat), Galamaz (46 – Szukala; 79 – Cojocnean), Neag (16 – Bikana), Guilherme (46 – Grecu) – Cojocnean (46 – Boudjemaa), Mustivar (46 – Marinescu), Cristescu (46 – Hoban), Cristea – Grozav (46 – Younes), Opriţa (46 – Roman II). Atacat tare, cu talpa, de către un fundaş auastriac, Szukala s-a accidentat şi a trebuit să fie înlocuit, reintrarea pe gazon a lui Cojocnean conducând la retragerea lui Ovidiu Hoban în apărare, iar a lui Damien Boudejmaa – în locul fostului jucător de la „U” Cluj. Vineri, 6 iulie, de la ora locală 18.00 (19.00, în România), Petrolul o va întâlni, tot în transmisia „Dolcesport”, pe Anorthosis Famagusta, echipă din prima ligă a Ciprului, la care antrenor este israelianul Roni Levi, iar nou-transferaţi: românul Dan Alexa, de la Rapid, şi brazilianul Juliano Spadacio, de la Astra.