Găzarii l-au prezentat pe antrenorul Gigi Mulțescu, l-au anunțat pe noul stoper croat Kristian Ipsa și așteaptă să vadă dacă îi vor da voie o „tură” lui Adrian Mutu în India

Redactia -

Găzarii l-au prezentat pe antrenorul Gigi Mulțescu, l-au anunțat pe noul stoper croat Kristian Ipsa și așteaptă să vadă dacă îi vor da voie o „tură” lui Adrian Mutu în India

După ce marți, 16 septembrie 2014, patronatul Petrolului a șocat lumea fotbalului prin decizia de a-l demite intepestiv pe antrenorul Răzvan Lucescu – pierzând mai mult ca sigur și șansa unui meci amical de gală, pe 10 octombrie, cu Șahtiorul lui Mircea Lucescu! -, la 24 de ore distanță, la clubul găzarilor, a fost din nou efervescență. Astfel, după prânz, a fost prezentat, și oficial, înlocuitorul lui Lucescu jr., Gheorghe Mulțescu (foto sus; în stânga; www.fcpetrolul.ro), despre care „gurile rele” afirmă că, de fapt, fusese contactat încă de sâmbătă, 13 septembrie, zi… fără ghinion pentru domnia sa, după cum s-a observat încă de ieri. Apoi, la scurt timp după întâlnirea cu jurnaliștii, s-au postat pe site fotografii cu noua achiziție a Petrolului, fundașul central croat de 28 de ani, Kristian Ipsa (foto jos; www.fcpetrolul.ro), ultima oară în Serie B, la Reggina, în Italia. Dar, parcă peste toate, un maxim interes a suscitat informația, deja furnizată de presa centrală la ora conferinței de presă, că Adrian Mutu (foto mijloc; www.sportnews.ro) ar urma să fie împrumutat, pentru trei luni, la una dintre formațiile noii ligi profesioniste din India, Chennai Titans sau Pune FC, ambele patronate de către actori celebri la… „Bollywood”. Chestionați pe această temă, atât patronul Daniel Capră (foto sus, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), cât și noul tehnician, Gigi Mulțescu, au negat știrea potrivit căreia jucătorul și-ar fi făcut bagajele după primul antrenament efectuat sub comanda actualului antrenor al Petrolului și ar fi și plecat spre India. Afacerea, dacă se va ajunge la o înțelegere, ar fi însă profitabilă atât pentru „Briliant”, cât și pentru găzari, fotbalistului propunându-i-se, s-a afirmat, 500.000 de euro pentru 90 de zile, iar clubului, pentru acordul detașării – 100.000 de euro. Rămâne de văzut dacă a ieșit fum fără foc sau Mutu chiar va pleca. Asta deoarece a mai fi fost avansată o variantă, potrivit căreia „Il Fenomeno” ar mai bifa derbiul cu Steaua și abia ulterior ar zbura spre noua destinație.

După ce i-a făcut o prezentare succintă, în stilu-i obișnuit, lui Mulțescu sr., care va fi ajutat la Petrolul de către un staff ce-i mai cuprinde pe secundul Daniel Timofte, antrenorii de portari Cătălin Mulțescu și Cătălin Grigore, prepratorul turc Yuksel Yeșilova și cei spanioli rămași pe loc, Alberto Peribanez Rivas și Ignacio Martinez, Daniel Capră a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, care au vrut să profite de prezența unui conducător la conferințele de presă legate de echipă, fapt ce nu se mai întâmplase de la… prezentarea lui Răzvan Lucescu, pe 11 martie 2014! Nefiind însă dispus să dezvolte mai nimic, patronul clubului a fost mereu evaziv, chiar prea evaziv, precizând totuși că bugetul anual este de 6,5 milioane de euro, iar cheltuielile lunare – de 400.000 de euro. Aici ar fi o mică „încurcătură” de calcul, cu minus circa 150.000 de euro/lună! În rest, răspunsuri foarte scurte, încercând și câteva ironii, care totuși nu-și prea aveau rostul într-o situație de ușoară criză a Petrolului, pe planul rezultatelor.

Adrian_Mutu_vlad_chireaGigi Mulțescu a anunțat că a semnat un contract valabil până la finele actualului sezon, cu posibilitate de prelungire pe încă unul, dacă își va îndeplini obiectivul – locurile 1-2 și câștigarea trofeului Cupei României. Pentru 2015-2016, se are în plan și calificarea în una dintre cupele europene la care „lupii” vor avea dreptul să participe, atunci. Oferindu-i-se un salariu de 6-7.000 de euro/lună, cu un bonus de 50.000 de euro, pentru adjudecarea titlului, sau în jur de 40.000 de euro, în cazul ocupării poziției secunde, noul tehnician a admis că diferendul privind neîncasarea primei de după salvarea de la retrogradare a Petrolului a fost rezolvat. Mulețescu s-a arătat încântat de nou-venitul Ioan Filip, dar și de coechipierii acestuia, după antrenamentul de dimineață, de la Crângu lui Bot, acolo unde s-a desfășurat și cel de după-amiază, la arena Ilie Oană efectuându-se lucrări la gazon, fapt ce ar putea periclita și ședința de pregătire obligatorie de dinaintea meciului de duminică, 21 septembrie, ora 21.00, în direct pe „Look TV”, cu Steaua. Nou-înscăunatul a vorbit laudativ despre fanii Petrolului, recunoscând că s-a simțit iubit și respectat de către ei în precedentul mandat, atunci când s-a format o legătură ce a durat până acum.

Kristian_Ipsa_prim_plan_cu_tricoul_Petrolului_fcpetrolul.ro_micaÎn privința demisiei anunțate de managerul sportiv Marius Nicolae, patronul Petrolului a negat că ar fi primit-o, urmând a avea o întâlnire cu subalternul său, pentru a lămuri lucrurile. În schimb, despărțirea de Răzvan Lucescu, Diego Longo și Nicolae Constantin a fost oficializată, iar despre Florin Pârvu, celălalt secund al de-acum fostului antrenor principal, Dan Capră a spus că și-ar fi manifestat dorința de a activa la o altă echipă. Tot patronul a respins ideea ca – în cazul în care Marius Nicolae nu va renunța la demisie – să fie înlocuit de fostul team manager Cristian Vlad, pe care domnia sa îl vede ca fiind mult mai util la centrul de copii și juniori al clubului. Despre plecarea lui Ovidiu Hoban a menționat că a fost una la dorința jucătorului, iar că episodul de la Zagreb, avându-i drept protagoniști pe internaționalul plecat la Hapoel Beer’Sheva și pe Marius Nicolae, a fost amplificat absolut fără rost, catalogându-l drept un conflict creat artificial. Cât privește lotul de fotbaliști, Gheorghe Mulțescu a admis că, dacă Adrian Mutu va pleca în India, atunci va fi adus un alt jucător în locul lui, dar mai ar mai putea surveni și alte îmbunătățiri în efectiv. Reamintim că, la partida de duminică, împotriva Stelei, Mulțescu sr. nu-i va avea la dispoziție pe Filipe Teixeira – aflat la a doua rundă de stat pe tușă, dintre cele trei impuse prin decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal – și pe Juan Angel Albin, încă nerăfăcut după accidentarea din debutul partidei cu CFR Cluj. Fapt pe care tehnncianul a ținut să-l scoată neapărat în evidență. Dar a și declarat că are încredere deplină că înlocuitorii lui Geraldo și Teixeira se vor dovedi motivați să facă un meci bun cu liderul campionatului Ligii I.