Hagi, ascultat de FRF: femeile şi copiii de până la 14 ani intră pe „Ilie Oană” la meciurile cu porţile închise

Redactia -

În urma propunerii celui mai mare fotbalist din toate timpurile al ţării noastre, Gheorghe Hagi (foto: www.gsp.ro), Federaţia Română de Fotbal a anunţat astăzi că, în urma şedinţei Comitetului Executiv, s-a dispus modificarea articolului 27 din Regulamentul Discplinar, permiţându-se astfel accesul femeilor şi al copiilor cu vârste de până la 14 ani pe stadioane, la meciurile ce ar fi trebuit să se desfăşoare cu porţile închise. Hagi s-a inspirat din experienţa federaţiei de specialitate din Turcia, care a luat aceeaşi măsură cu ocazia suspendării unui celebru club din Istanbul, Fenerbahce. Prima partidă care va avea loc în noile condiţii impuse de către FRF va fi cea de mâine, 18 noiembrie 2011, de la ora 18.00, de pe „Ilie Oană”, dintre SC FC Petrolul Ploieşti şi FCM Târgu Mureş.

Cu acest prilej, scrie www.fcpetrolul.ro, clubul găzarilor face cunoscut că va permite intrarea la ribuna a doua femeilor şi a copiilor având până la maximum vârsta acceptată de către noua prevedere din Regulamentul Disciplinar al FRF, fiecare trebuind să-şi procure, mâine, câte un bilet gratuit la intrarea din strada Mihai Bravu, până la ora meciului. În acelaşi timp, abonaţii clubului au dreptul de a-şi preda cardurile acelor persoane de sex feminin sau copiilor de până la 14 ani, accesul acestora urmând a se face la tribuna 0. Urmează să vedem câţi vor trece însă, mâine, peste gradele scăzute de afară, pentru a fi prezenţi pe stadion.

„Sunt bucuros, încercăm să schimbăm planul de pază, pentru că era pregătit pentru câte treizeci de oficiali ai fiecărei echipe,  în urma modificării de astăzi făcând o adresă către prefectul judeţului şi primarul Ploieştiului, cu scopul de a anunţa această decizie a Federaţiei Române de Fotbal” – a declarat managerul general al clubului, Vivi Răchită, pentru Radio GSP. El a adăugat apoi că „avem un stadion primitor. Este o oră accesibilă (n.r. – 18.00) şi aşteptăm o galerie frumoasă, formată din femei şi copii. Accesul se va face pe la tribuna a doua, cu bilete gratuite. La tribuna zero vor intra doar doamnele cu abonament. Suntem primii care vom avea parte de un asemenea meci în România şi mă bucură enorm această decizie”. Reamintim că SC FC Petrolul a fost suspendată să dispute şase meciuri cu porţile închise, din cauza incidentelor provocate de către un spectator intrat pe teren, în prima repriză a meciului cu Steaua, din data de 30 de octombrie 2011. Iniţial, nu era permis accesul vreunui spectator, dar – în urma modificării aprobate de FRF – pe stadion vor fi, la meciul dintre SC FC Petrolul şi FCM Târgu Mureş, femei şi copii cu vârsta de până la 14 ani. Să vedem totuşi şi câţi.

.