Haideți cu o victorie, (și) pentru Stoican! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 33)

Dragos Trestioreanu -

Haideți cu o victorie, (și) pentru Stoican! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 33)

Ieri, 24 noiembrie, antrenorul principal al FC Petrolul, Flavius Stoican, a împlinit 46 de ani, iar astăzi, 25 noiembrie, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, echipa pe care o pregătește mehedințeanul, FC Petrolul, va primi replica, în ultima etapă a turului ediției 2019-2020, a unei formații redutabile ca număr de jucători experimentați, cu vârsta de 30 de ani și mai bine, SCM Gloria. Cea care, potrivit www.fcpetrolul.ro, a primit dreptul, în urmă cu doi ani, de a prelua vechiul nume al grupării fanion din județul vecin de la est de Prahova, Gloria. Chiar dacă trupa fostului stelist și ca echipier, și ca antrenor, Ilie Stan, nu are dreptul, din cauza organizării interne, să promoveze în Liga 1 – în caz contrar și-ar fi propus cu siguranță -, băieții de la Petrolul vor avea parte, în această seară, de un meci totuși dificil. Asta pentru că, după ce-au stat în prima treime a sezonului pe podium, abia apoi cedând teren și ajungând acum exact la mijlocul ierarhiei, pe poziția a X-a, buzoienii sunt capabili de orice, și în deplasare.

Fotbaliști ca portarii Balauru și Stoian, fundașii ex-petroliști Catană și Ghinga, mijlocașii Bourceanu, Enescu, Valentin Munteanu sau junele detașat de la Viitorul, Tucaliuc, și atacanții Alexandru, Chipirliu ori Huiban pot alcătui oricând, sub bagheta celui poreclit Iliesta, o formulă de echipă competitivă. Stan mai are în efectiv și trei jucători străini: un slovac, Luptak, un maliano-francez, Konate, și încă unul cu dublă cetățenie, din Guineea-Bissau și Portugalia, Camara, primul și al treilea fiind mijlocași, iar al doilea – apărător. Revin și afirm astfel că, dată fiind și mai vechea rivalitate între județele Prahova și Buzău, pe Marinescu și coechipierii lui îi așteaptă un examen greu. Un examen pe care însă trebuie să-l treacă. Asta pentru o urcare, cel puțin până mâine, 26 noiembrie, pe locul al doilea din ierarhia la zi. O motivare în plus pentru „lupi” va fi, desigur, și dorința de a-i oferi tehnicianului lor un succes drept cadou, chiar și… post-aniversare!

Din nou sunt patru absenți în lotul lui Stoican, doi nerefăcuți încă total, Walace și Stoica, internaționalul „U 18” fiind și convocat să participe la un turneu în Portugalia, la debutul lunii viitoare, și suspendații pentru cumul de cartonașe, Meza Colli și Sîrghi. În schimb, veste foarte bună, din lotul de 18 de la partida cu Gloria Buzău face parte și tunisianul Younes Hamza, care și-a reluat, în regim normal, antrenamentele, încă de lunea trecută. Cert, dacă va putea duce măcar un ceas, Hamza va fi inclus între titulari, primul „11” putând arăta, după recuperarea rapidă și a fundașului dreapta oltean aflat până acum în formă, după cum urmează: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Cioinac, Marinescu – Saim Tudor, Younes, Gavrilă – Arnăutu, formulă ce poate fi schimbată, evident, și într-un 1-4-4-2, cu urcarea lui Hamza lângă golgheterul cu nouă reușite al Petrolului.

Comisia Centrală a Arbitrilor, prin responsabilii săi cu delegările de la Liga a II-a, au trimis la Ploiești, pentru confruntarea dintre Petrolul și Gloria, un trio alcătuit din centralul Rareș George Vidican (Satu Mare), cavaler al fluierului din efectivul eșalonului secund, dar și rezervă la cel dintâi, și asistenții Florian Alexandru Vișan (Galați) și Ovidiu Timar (Marghita, județul Bihor). Rezervă lui Vidican este Vasile Buzea, din București. Ca observator al cvartetului a fost trimis la Ploiești băcăuanul Emil Voicu, iar pentru joc –  tot un moldovean, Ciprian Anton (Suceava).

Foto: www.fcpetrolul (Ionuț CĂRBUREANU) și www.scm-gloriabuzau.ro