Hamza Younes – idolul unei vedete în devenire a clubului găzarilor, Iulian Ilie

Redactia -

Hamza Younes – idolul unei vedete în devenire a clubului găzarilor, Iulian Ilie

Pentru a doua oară într-un stagiu de pregătire din Antalya, scrie siteul clubului găzarilor, a fost luată și speranța cea mai mare a Centrului de Copii și Juniori al SC FC Petrolul Ploiești, puștiul de aproape 13 ani, Iulian Ilie (foto sus, alături de Hamza Younes; www.fcpetrolul.ro). Din nou o experiență deosebită pentru „copilul minune”, unul care nu se mai oprește din a înscrie goluri în meciurile disputate la categoria sa de vârstă. Micul giuvaier al „galben-albaștrilor” i-a cucerit și pe cei de la FC Barcelona și Munchen 1860, dar și pe cei de la alte destule cluburi din România. Și totuși, a rămas pe loc, recunoscând și că i-ar fi fost foarte greu, la vârsta lui, să plece departe de părinți, și că familia lui a fost convinsă de către directorul executiv Alexandru Crângu să-și țină copilul pe loc, la Petrolul, acordându-i și ajutor, nu doar dându-i sfaturi. Cum Iulian și-a promis că va debutat la… 16 ani în echipa mare, având atunci arena Ilie Oană la picioare, cum se spune, fabuloșii suporteri scandându-i numele, să vedem – dacă visul îi va fi îndeplinit – cum va mai putea fi convins apoi să…. renunțe iar la o ofertă foarte bună! Ca orice puști, Iulian Ilie este foarte sincer, declarând într-un interviu acordat www.fcpetrolul.ro că idolul său este Hamza Younes – golgheterul primei formații a clubului său. Cum s-ar spune, marcatorul tot la marcator trage! Îi place însă și de Zlatan Ibrahimovic, iar cu așa modele în față, nu ar fi deloc de mirare să fie căutat, într-o zi, de… Paris St.Germain! Copilul este încântat însă de toate vedetele Petrolului, prezente la Belek, mai ales că toți fotbaliștii  îl strgă… Messi! Poți rezista la așa un compliment? A fost luat „sub aripă” de Geraldo Alves, iar dacă portughezul a reușit să facă minuni, odată, cu Jean Sony Alcenat, cu siguranță o va face la fel și cu Iulian. Și antrenorul Cosmin Contra, și starul Adrian Mutu l-au adoptat, oferindu-i sfaturi, grației marii lor experiențe interne și internaționale.

Jean_Sony_Alcenat_cu_Pablo_de_Lucas_si_Valincius_Povilas_fcpetrolul.roAltfel, la o săptămână după colechipierii lui, a ajuns la „IC Santai” și internaționalul haitian Alcenat (foto mijloc, între Pablo de Lucas și Valincius Povilas; www.fcpetrolul.ro), primit cu mare bucurie de întreaga delegație de la Belek. El a promis că va trage tare pentru a-și ajunge din urmă colegii de echipă, din punctul de vedere al pregătirii fizice, capitol la care, oircum, excelează, nefiindu-i deci chiar foarte greu să reducă rapid decalajul existent în prezent. Sosirea lui Jean Sony abia acum a fost justificată de întârzierea plecării sale de la Ploiești, în vacanță, ceva mai târziu decât restul lotului, din cauza obținerii vizei de ieșire din România a soției sale. Bine însă că a revenit lângă petroliști, existând temerea suporterilor că sosirea lui la o altă dată, în Turcia, ar fi avut drept motiv eventuale negocieri cu o altă echipă, Alcenat intrând deja în ultimele șase luni de contract și neanunțându-se încă dacă și l-ar fi prelungit. În altă ordine de Alexandru_Benga_si_Ferebory_Dore_in_echipamentul_lui_Botev_Plovidv_incantonamentul_din_Cipru_fcpetrolul.roidei, a apărut și prima fotografie cu singurii doi jucători ai „lupilor” care au părăsit deja trupa ploieșteană, pentru a se îmbrăca în galben și negru, culorile lui Botev Plovdiv: Alexandru Benga și Ferebory Dore (foto jos; www.fcpetrolul.ro). Cei doi fotbaliști au părăsit Turcia, cu destinația Ciprul, la doar 24 de ore de la sosirea la Belek, acceptând oferta bulgarilor.

Joi, 23 ianuarie 2013, de la ora locală 17.30 (aceeași în România), pe unul dintre terenurile complexului sportiv aparținând de hotelul unde sunt cazați băieții lui Cosmin Contra, Petrolul va disputa primul meci amical al anului, în compania echipei de pe locul 6 din T-Mobile Bundesliga, cea dintâi a Austriei – Sturm Graz. Suprriză plăcută, testul va fi putea fi urmărit live în țara noastră, pe www.digisport.ro, site care poate fi accesat de către abonații de internet ai RCS-RDS. Rămâne de văzut dacă și cei care nu sunt cablați la aceeași firmă vor putea urmări partida, ce va fi transmisă exclusiv online. Următoarele două întâlniri amicale de până la întoarcerea, pentru trei zile, acasă, sunt programate pe 26 ianuarie, cu Anji Mahacikala (locul 16 în ierarhia Superligii Rusiei, dar calificată în priimăvara Europa League), și 29 ianuarie, cu FK Jagodina, poziția treia în Super Liga Serbiei.