Hamza Younes, împins să sară din… trenul Petrolului?

Redactia -

Hamza Younes, împins să sară din… trenul Petrolului?

Un zvon a apărut, la început timid, apoi, mult mai curajos, zilele acestea și se referea la o intenție de vânzare a principalului marcator al Petrolul din prima parte a campionatului Ligii I, plus cele două etape din retur, desfășurate în luna decembrie 2013, Hamza Younes (foto; www.fairplaydeprahova.ro). Tunisianul a aterizat miercuri seara pe Aeroportul internațional Henri Coandă-Otopeni, la ora la care coechipierii săi deja terminaseră primul antrenament din 2014. S-a spus că întârzierea lui a fost motivată, având unele probleme în obținerea în timp util a vizei de intrare în România. Asta în condițiile în care conaționalul său, Mortadha Abdelatif, kinetoterapeutul echipei „lupilor”, ajunsese în țara noastră încă de la începutul săptămânii, cei doi locuind în același oraș – Monastir. În noaptea revenirii la Ploiești, se aude că Younes s-ar fi întâlnit cu patronul Petrolului, Daniel Capră, întâlnire repetată și joi dimineață, când africanul a lipsit de la vizita medicală de la INMS București a „galben-albaștrilor”, dar a urcat, după-amiază, în aeronava de Istanbul și, apoi, în cea de Antalya, ajungând la hotelul IC Santai, acolo unde petroliștii vor locui pe perioada primului stagiu de pregătire din Turcia.

Într-un scurt interviu acordat postului de televiziune DigiSport, Hamza a vorbit despre prezentul șii vitorului Petrolului, recunoscând că, dacă va primi o ofertă financiară bună, ar putea părăsi clubul, dar a făcut această remarcă cu fața plină de tristețe. Întâmplător sau nu, se speculează că o astfel de opțiune ar fi și pe placul conducerii clubului, aflată în căutare de lichidități, după efortul făcut prin aducerea la Ploiești a lui Adrian Mutu și Ianis Zicu. Faptul că Younes nu a făcut astăzi vizita medicală împreună cu coechipierii săi poate fi un semnal că nu ar fi avut rost s-o bifeze de… două ori. Se știe că niciun club nu oficiază un transfer fără ca ținta urmărită să nu fie supusă unui control medical riguros. Iar prezența lui Hamza în avionul de Turcia poate fi percepută și ca o intenție de a-l… expune acolo echipelor interesate de a-l achizționa.

Plecat la Belek cu 29 de jucători, Cosmin Contra are de unde… renunța la câte unii, dacă vor apărea solicitări pe bani frumoși, existând unii fotbaliști intrați deja în ultimele șase luni de contract,. care nu au semnat nici acum prelungirile. Stagiile din străinătate pot fi un bun prilej de tranzacții. În situația în care Hamza Younes – care a declarat, la „DigiSport”, că nu-i pasă de zvonurile privitoare la faptul că Mutu ar putea să-și impună dominarea vestiarul – ar fi vândut, Petrolul ar rămâne fără al doilea golgheter, după ce l-a vândut, vara trecută, pe Jeremy Bokila la Terek Groznâi. Posibil că venirile lui Adi Mutu și Zicu să fi fost percepute ca unele care ar putea compensa eventuala absență viitoare din efectiv a tunisianului, cei doi internaționali români fiind recunoscuți și ca marcatori. Problema va rămâne însă la vârful de careu, câtă vreme Ferebory Dore și Abel Issa Camara au înscris împreună doar cinci goluri, în fapt toate fiind opera celui dintâi! Dacă, în cele două cantonamente din Antalya, clubul găzarilor se va despărți de jucători precum Hamza Younes, Jean Sony Alcenat, Guilherme Haubert Sitya, Sony Mustivar sau Damien Boudjemaa, în situația în care aceștia ar primi oferte convenabile, atunci va trebui făcut un veritabil tur de forță ca să fie înlocuiți, pe termen scurt, măcar la același nivel. Dar, să nu anticipăm prea mult! Altfel, siteul televiziunii sport.ro a scris că antrenorul principal Contra ar fi decis deja ca banderola de căpitan al echipei să fie purtată, în mini-retur, de către „Briliant”, deși va reveni pe gazon ploieșteanul Laurențiu Marinescu, cel care a avut-o până la momentul accidentării sale grave din primăvara anului trecut.