Handbalistele de la CSM Ploieşti, învinse fără drept de apel la Galaţi

Redactia -

Victoria asupra Oţelului Galaţi, obţinută la un turneu amical disputat în luna decembrie a anului trecut, la Iaşi, nu a constituit un factor de emulaţie pentru handbalistele de la CSM Ploieşti, care au pierdut la scor, 21-30 (13-16), meciul oficial desfăşurat în urbea de la malul Dunării. Potrivit purtătorului de cuvânt al echipei,  Edi Moldovan după ce CSM-ul primise mai mult de 30 de goluri la capătul unui test din perioada de pauză competiţională, din partea formaţiei CSM Bucureşti, acum a căzut şi „recordul” din Liga Naţională, încasându-se, pentru întâia dată, într-un joc oficial din acest campionat, 30 de goluri. Tot o premieră, a informat Moldovan, este şi înfrângerea la nu mai puţin de nouă goluri, suferită în Liga Naţională.

După o primă repriză mai echilibrată, încheiată cu un deficit acceptabil, a doua a fost extrem de slabă pentru trupa vizitatoare, care a înscris doar de opt ori, primind, în schimb, 14 goluri. La scorul final a contribuit însă şi ratarea a cinci aruncări de la „7 metri”, de către oaspete, cărora li s-au adăugat nu mai puţin de 10 faze ofensive irosite. De „vină” a fost portăriţa Oţelului, Cristina Bobeică, motivată de confruntarea cu fosta sa echipă, CSM Ploieşti. La final, antrenorul Gheorghe Ionescu, a declarat că “nu mă deranjează atât de mult că am pierdut meciul, cât mă supără diferenţa de scor. Am ratat foarte mult din nou, inclusiv de la linia de <<7 metri>>, şi am avut şi ghinionul să prindă Bobeică o zi de excepţie. Imediat după acest joc, am făcut o şedinţă prelungită cu fetele şi sper că s-a înţeles ce e de făcut în continuare. Partida cu Oţelul e deja istorie, trebuie să ne revenim şi să jucăm handbalul pe care-l ştim, pentru că nu asta e faţa echipei noastre”.

La Galaţi, Gigi Ionescu a contat pe următoarele handbaliste: Carmen Tănase – Janina Luca (5 goluri), Andreea Dospin (3), Nicoleta Alexandrescu (3), Alina Moroianu (1), Cristiana Nica (1), Aneta Gheorghe (foto, aruncând la poartă; www.cugetliber.ro; 3), Ramona Ştefan (3), Daniela Crap (1), Codruţa Zavragiu (1), Raluca Năstase. Următoarele patru confruntări ale ploieştencelor, din campionat, poate cu o singură excepţie, mai exact primul duel, se anunţă a fi foarte dificile: la Plopeni, cu HC Roman (18 ianuarie 2012), la Râmnicu Vâlcea, cu Oltchim (21 ianuarie 2012), la Cluj, cu „U” Jolidon (25 ianuarie 2012) şi, la Bucureşti, în compania CSM-ului local (28 ianuarie 2012).