Handbalistele de la CSM Ploieşti nu au bătut chiar degeaba drumul până la Brăila

Redactia -

Handbalistele de la CSM Ploieşti nu au bătut chiar degeaba drumul până la Brăila

Elevele lui Gheorghe Ionescu, antrenorul echipei de handbal feminin CSM Ploieşti, au respectat calculele hârtiei şi s-au impus în ultimul meci din cadrul turneului amical de la Brăila, în dauna colegelor din Liga Naţională, de la Universitatea Neptun Constanţa, cu scorul de 31-27. Astfel, Carmen Tănase (foto; www.ziarulprahova.ro), în mare formă, ea devenind titulară incontestabilă după retragerea Liviei Buzilă, care va deveni mamă, şi coechipierile sale au terminat pe locul secund, fiind învinse doar de gazdele de la HC Dunărea, care şi-au şi adjudecat întrecerile destinate umplerii golului competiţional generat de participarea echipei naţionale a României la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia. Astfel, supărarea lui Gigi Ionescu, după cea dintâi întâlnire pierdută la scor, în faţa Dunării, din cauza unui arbitraj mai mult decât părtinitor, s-a mai atenuat, succesele obţinute în dauna a două colege de eşalon, Oţelul Galaţi şi, respectiv, mai sus-amintita Universitatea Neptun Constanţa, fiind încurajatoare în perspectiva continuării campionatului. Iar asta mai ales că fetele veneau după un cantonament dur, găzduit de către staţiunea montană Predeal.

Tehnicianul ploieştencelor a declarat că „m-am enervat după meciul pierdut în prima zi a competiţiei, din cauza unui arbitraj strigător la cer, dar am avut şi motive de satisfacţie în celelalte două partide. În cea cu Universitatea Neptun Constanţa, ultima a noastră în turneu, am dominat jocul de la un capăt la celălalt. Pot spune că am văzut o echipă a  CSM-ului care a etalat maturitate în exprimare, adversarele neavând posibilitatea să întoarcă soarta disputei. Este un aspect important, la care ţin foarte mult. Mai exact, gestionarea unui avantaj luat în timpul jocului e o preocupare deosebită de-a noastră”. Cu excepţia deja bine cunoscută a Laurei Zafiriadis, aflată încă în perioada de reacomodare cu ritmul normal de pregătire, după serioasa ei accidentare din debutul sezonului, toate celelalte jucătoare ale formaţiei din Ploieşti au fost prezente la confruntările turneului de la Brăila.

Acum, în sfârşit, Ghoerghe Ionescu le-a dat liber handbalistelor sale, dar ele vor reveni, cel mai probabil în sala de la Plopeni, a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2011, pentru un prima antrenament al săptămânii de dinaintea Anului Nou. Şedinţele de acest gen se vor repeta până pa 29 decembrie 2011, atunci când se va intra într-o mini-vacanţă, dar nu înainte de a se mai disputa două meciuri-test, mai mult ca sigur contra partenerei preferate – CSM Bucureşti.