Handbalistele de la CSM Ploieşti respiră fără aparate

Redactia -

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a profitat de avantajul terenului propriu din sala polivalentă de la Plopeni şi a câştigat la o diferenţă confortabilă partida din etapa a XIX-a a Ligii Naţionale, în dauna uneia dintre contracandidatele sale din lupta pentru evitarea retrogradării în Divizia A. Fetele lui Gheorghe Ionescu au dispus, cu scorul de 29-22 (14-14), de CSM Cetate Devatrans Deva, profitând la maximum, în ultimele 10 de minute de joc, de irosirea unor bune oportunităţi de a marca ale ardelencelor. Timp de mai mult de trei sferturi din joc, CSM Ploieşti nu s-a putut detaşa pe tabelă, Cetate ţinând aproape de formaţia adversă. Beneficiind de forma foarte bună a „gurilor de tun” Janina Luca (foto, în aruncare; www.ziarulprahova.ro), Andreea Dospin şi Ramona Ştefan, care au marcat împreună 21 dintre cele 29 de goluri primite de ucraineanca Olesya Semenchenko şi de Laura Poenaru, gazdele au gestionat de minune finalul de joc, când au făcut diferenţa. Ele nu au avut replică decât de la golghetera LN, Carmen Cartaş, principala marcatoare a întâlnirii, aceasta reuşind să bifeze mai mult de jumătate dintre reuşitele oaspetelor.

Gigi Ionescu a mizat pe următoarele handbaliste: Carmen Tănase, Gabriela Cristescu – Janina Luca (10 goluri), Andreea Dospin (6), Ramona Ştefan (5), Daniela Crap (3), Nicoleta Alexandrescu Gâscă (2), Aneta Barcan Gheorghe (2), Cristiana Nica (1), Alina Moroianu, Codruţa Zavragiu. Din rândul fetelor lui Alexandru Weber, în afara lui Carmen Cartaş, au mai marcat Valentina Bardac (5), Melinda Toth (3), Oana Chitacu şi Alina Şovar, câte o dată. Pentru a doua oară în această ediţie de campionat, interul Janina Luca a fost cea mai prolifică realizatoare a CSM-ului ploieştean, după cum anunţă ofiţerul de presă al echipei, Edi Moldovan.

După încheierea meciului, Ionescu a declarat: “Le felicit pe fete, pentru că au arătat o conduită echilibrată, au avut răbdare şi au ştiut în permanenţă că pot câştiga jocul cu  Deva. Mă bucură că echipa s-a comportat bine pe faza defensivă, ceea ce arată că handbalistele mele au dat dovadă de o mare responsabilitate. Este un succes important pentru noi, care ne oferă liniştea necesară pregătirii meciului de la Craiova”. Miercuri, 14 martie 2012, CSM Ploieşti va oferi replica formaţiei clasate pe ultimul loc din ierarhia primului eşalon, SCM Craiova, într-o confruntare care trebuie câştigată în mod obligatoriu, pentru a se obţine liniştea necesară abordării cu succes a viitoarelor întâlniri. În prezent, Andreea Dospin şi coechipierele sale se află pe poziţia a X-a, la patru puncte de adversarele din week-end, de la CSM Cetate Devatrans Deva, căzute pe locul 13, unul retrogradabil.