Handbaliştii de la CSM Ploieşti – tot mai ameninţaţi cu retrogradarea din Liga Naţională

Redactia -

Handbaliştii de la CSM Ploieşti – tot mai ameninţaţi cu retrogradarea din Liga Naţională

CSM Ploieşti a primit vizita, în sala polivalentă de la Plopeni, a uneia dintre echipele puternice din Liga Naţională de handbal masculin, HC Odorhei, un succes fiind foarte important pentru prahoveni în lupta lor de salvare de la retrogradarea în Divizia A. Deşi, la meciul din turul campionatului, ploieştenii detonaseră o bombă, reuşind un scor egal în Ardeal, de data aceasta, băieţii lui Mircea Bedivan şi Lucian Nicolae au capotat pe propriul teren, 22-29 (11-15), şi au ajuns pe un loc care duce, la final de întreceri, în eşalonul imediat inferior. Deşi au avut un debut bun de joc, Alexandru Dimache (foto, în aruncare) şi coechipierii săi le-au cedat apoi, uşor-uşor, adversarilor, care nu au mai avut aproape deloc probleme în a se impune. Dacă oaspeţii au urcat pe locul al treilea, cu 27 de puncte, CSM-ul ploieştean a căzut cu o poziţie mai jos, cum scriam mai sus, aşa că partida din runda următoare, de la Călăraşi, cu echipa locală, CS Dinamo Municipal; va fi de o importanţă capitală.

Dacă buturile trupei lui Mircea Bedivan şi Lucian Nicolae au fost apărate, pe rând, de Druţu şi M. Dumitru, golurile au purtat semnăturile deja-amintitului Dimache (6 goluri) şi ale lui Mihoci (5), Botezatu (4), Zamfir (3), Fl. Nicolae (2), Constantinescu (1) şi Rouă (1). Gazdele au beneficiat de trei aruncări de la „7 metri”, toate transformate, având un singur jucător eliminat pentru 2 minute. Formaţia lui Vlad Caba, în a cărei poartă poartă s-au aflat, tot pe rând, Ciobanu şi Orban, a înscris prin Rusia (7), Florea (6), Adomnicăi (4), Kuzmanoski (3), Talaş (3), Mihalcea (3), Johansson (1), Câmpan (1) şi Komporaly (1). HC Odorhei a transformat 6 aruncări de la „7 metri”, dintre cele şapte dictate de arbitri, şi a avut parte de cinci eliminări de câte 2 minute. În vreme ce CSM nu dispune de niciun jucător străin în lot, adversarii i-au avut pe lista marcatorilor pe georgianul Vladimir Rusia, golgheterul disputei, macedoneanul Goran Kuzmanoski şi estonianul Martin Johansson, care au înscris împreună 11 dintre cele 29 de puncte ale ardelenilor.

La final, antrenorul principal al învinşilor, Mircea Bedivan, a dat vina, pentru înfrângere, pe prestaţia cavalerilor fluierului: „Nu am puterea să analizez greşelile tehnico-tactice ale echipei mele, pentru că, în proporţie de sută la sută, rezultatul a fost influenţat de către cei doi arbitri. Poţi să faci ce vrei, să munceşti cât vrei, pentru că arbitrii fac ce vor. E greu pentru un antrenor să suporte o înfrângere, însă mai greu este să suporţi aroganţa şi nesimţirea, ca să folosesc cele mai blânde cuvinte, a acestor doi arbitri, ajunşi să conducă aici pe nepotisme. Mai departe, problemele tehnice sunt problemele noastre, însă diferenţa de la final a fost influenţată de  arbitri”. Cine o fi de vină pentru aşa ceva?