Hoban și Romario nu mai sunt ‘lupi”? Mutu și Marinescu, pe „lista neagră” și ei? Se așteaptă confirmările oficiale

Redactia -

Hoban și Romario nu mai sunt ‘lupi”? Mutu și Marinescu, pe „lista neagră” și ei? Se așteaptă confirmările oficiale

La 24 de ore după eșecul Petrolului, scor: 1-2, de la Zagreb, cu Dinamo, rezultat ce a coincis cu ratarea calificării ploieștenilor în grupele actualei ediții din Europa League, au transpirat informații cu privire la despărțirea de doi dintre echipierii găzarilor, Ovidiu Hoban (foto sus, în stânga, în duel cu astristul Yahaya Seidu, priviți de arbitrul Cristian Balaj; www.sportnews.ro) și Romario Santos Pires (foto jos; www.incomodph.ro)! Siteurile www.digisport.ro și www.sportnews.ro au notat, pe surse, că „jolly joker”-ul Hoban s-ar fi certat cu managersul sportiv Marius Nicolae și ar fi fost dat apoi afară! Știrea a fost confirmată de către apropiați ai fotbalistului originar din Baia Mare, adus la Petrolul în vara anului 2012, odată cu așa-intitulatul contingent „Cluj”, din care, în prezent, dacă se va confirma informația potrivit căreia Ovidiu Hoban nu mai face parte din efectivul „galben-albaștrilor”, a mai rămas doar… ploieșteanul Laurențiu Marinescu! Despre Hoban s-a scris la un moment dat că ar fi în atenția celebrei Ajax Amsterdam, dar este puțin credibil, cât vreme ‘lăncierii” sunt cunoscuți pentru apetitlul lor de a transfera fotbaliști tineri, de mare perspectivă, pentru a fi crescuți, iar apoi vânduți. Cum vârsta lui Hoban, 31 de ani, este una, mai degrabă, de zenitul carierei, repetăm, e greu de crezut că Ajax ar fi fost interesată de serviciile internaționalului român, cu șase selecții. După apariția știrii că maramureșeanul s-ar fi despărțit de SC FC Petrolul, www.sportnews.ro notează că el ar fi deja în atenția mai multor cluburi din Liga I, precum Steaua, Astra Giurgiu, CS Universitatea Craiova și… Universitatea Cluj! Același site mai scrie că mijlocașul la închidere, folosit des și ca fundaș central, el bifând 57 de meciuri și patru reușite, în campionat, în echipamentul Petrolului, ar fi dorit, înainte de debutul pregătirilor, să plece de la Ploiești, dar nu a fost lăsat din cauza penuriei de stoperi din lot. Totodată, în partea a doua a ediției trecute a Ligii I, s-a mai vorbit despre un conflict avut de jucător cu antrenorul principal Răzvan Lucescu, dar s-a observat ulterior că a fost vorba doar de un zvon fals. Martori oculari ai partidei de la Zagreb spun că, la finele returului din Croația, nesuportând reproșuri ale lui Marius Nicolae, Hoban ar fi fost la un pas să sară la bătaie! Din acest motiv, ar fi fost anunțat că va fi pus pe lista de transferuri și nu va fi oprit în lotul pentru jocul cu CFR Cluj, de duminică, 31 august, de pe arena Ilie Oană. Dacă informația va fi confirmată și de siteul oficial al clubului, atunci nu ar fi de mirare să apară… contestări la partida cu pricina, în privința deciziei conducerii găzarilor!

Romario_Santos_Pires_la_Petrolul_incomodph.roTotodată, fără a fi nici ea confirmată oficial, a mai apărut și informația că unui alt mijlocaș central al Petrolului, brazilianul Romario Santos Pires, i s-ar fi eliberat un act, prin care i s-a permis să plece liber de contract și să poată semna astfel cu o altă grupare. Această știre ar putea fi însă veridică, atâta vreme cât fotbalistul sud-american a postat, pe contul său de pe Instagram, următorul mesaj: „Vreau sa multumesc tuturor pentru acest 1 an si 8 luni la FC Petrolul Ploiesti. Echipa care va rămâne in sufletul meu. Conducerea, stafful, suporteri, multumesc pentru tot!”. Dacă aceste despărțiri vor fi confirmate, atunci, în lot, vor rămâne ca mijlocași centrali Soni Mustivar, Pablo de Lucas, Laurențiu Marinescu și, la nevoie, Filipe Teixeira. În eventualitatea în care nu se are totuși în vedere înlocuirea celor plecați, atunci este posibil să se fi apreciat că atacarea a numai două obiective, campionatul și Cupa României, este posibilă doar cu cei rămași pe loc. Dar, cum va rămâne cu… apărarea?

Ciudat este însă că pe „lista neagră” a conducerii, notează tot www.sportnews.ro, s-ar mai afla, după confruntarea de la Zagreb, cu Dinamo, și… Adrian Mutu, și Laurențiu Marinescu – ultimul rămas, reamintim, din lotul „Cluj” -, despre primul zicându-se că pentru depășirea orei de somn din noaptea de dinaintea partidei din Croația. Dacă așa o fi fost, s-ar mai justifica într-un fel prestația neașteptat de slabă a căpitanului, de pe arena Makisimir!