Hoţi de lemne opriţi cu focuri de armă într-o pădure din Prahova

Redactia -

Hoţi de lemne opriţi cu focuri de armă într-o pădure din Prahova

La data de 25.10.2014, în jurul orei 18.55, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Ploiești a sesizat prin sistemul 112 faptul că în zona pădurii Ologeni punctul ”Zăvoaiele” a observat staționat un atelaj hipo, ce ar putea fi utilizat la sustragerea de material lemnos din pădure. În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Postului de Poliție Poienarii Burchii, unde au surprins în flagrant trei bărbați care tăiau copaci din pădure, cu ajutorul unei drujbe.

Unul dintre polițiști și-a declinat calitatea și a somat cele trei persoane să înceteze activitatea, însă acestea au încercat să fugă de la locul faptei, motiv pentru care polițistul a executat un foc de armă, în plan vertical, cu pistolul din dotare. La auzul focului de armă, cele trei persoane s-au oprit, au fost imobilizate și conduse la sediul Postului de Poliție Poienarii Burchii. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că în atelajul hipo se aflau mai mulți bușteni de esență salcâm, iar la nivelul solului erau doborâți alți arbori ce urmau a fi sustrași de către persoanele depistate.

Din cercetări a rezultat faptul că cei trei bărbați de 45, 37, respectiv 42 de ani, sunt din comuna Poienarii Burchii, satul Ologeni.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșrii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, faptă prev. de art. 108, alin.1 din Legea nr. 46/2008, iar materialul lemnos din atelajul hipo a fost lăsat în custodie unui pădurar. Atelajul hipo și drujba, s-au ridicat în vederea confiscării, iar calul a fost lăsat în custodie proprietarului, până la soluționarea cauzei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Poienarii Burchii, în vederea stabilirii situației de fapt.