Hoţi din Ploieşti, Râfov şi Balta Doamnei, prinşi de poliţişti

Redactia -

Hoţi din Ploieşti, Râfov şi Balta Doamnei, prinşi de poliţişti

*** Polițiștii Secției nr. 3 Ploiești fost sesizați telefonic cu privire la faptul că unei femei i-a fost sustrasă geanta de către o altă femeie. 

În baza celor sesizate la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 3 Poliție, care, în urma investigațiilor efectuate, a identificat principalul suspect al furtului, în persoana unei minore în vârstă de 15 ani, din Ploiești.Bunurile sustrase au fost predate persoanei vătămate, prejudiciul în valoare totală de 500 lei fiind recuperat. Totodată, mama minorei a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

*** La data de 8.05.2013, polițiști din cadrul Postului de Politie Dumbrava au depistat in flagrant un bărbat din comuna Râfov, în timp ce încerca sa valorifice 26 profile zincate la un centru de colectare fier vechi. 

În urma investigatiilor efectuate, s-a stabilit ca profilele au fost sustrase de catre acesta de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, din zona localitatii Snagov.În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

*** Polițiștii din Pucheni au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o locuintă din comuna Balta Doamnei și din interior au sustras un televizor și o combină muzicală.

În urma primelor cercetări efectuate, a fost identificat principalul suspect în persoana unui tânăr vârsta de 19 ani.

Polițiștii au extins cercetările și au descoperit că acesta nu a fost singur la comiterea infracțiunii de furt calificat și a și comis si alte infractiuni de furt.

Astfel a fost probată activitatea infracțională stabilindu-se că suspectul a fost ajutat de alți doi complici.

Bunurile sustrase au fost recuperate din comuna Cernica, de la persoane unde fusesera vandute de unul din suspecti, prejudiciul de 2.300 lei fiind recuperat in totalitate.

Pe numele celor trei au fost emise ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 08.05.2013 și urmează ca să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunerea de arestare preventivă.