Hoţii se pregătesc de iarnă. S-au înteţit furturile de lemne

Redactia -

Hoţii se pregătesc de iarnă. S-au înteţit furturile de lemne

La data de 31.07.2013, lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Floreşti au depistat pe raza comunei Măgureni o autoutilitară care transporta material lemnos.

Conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire primar în care era specificată cantitatea de 5 metri cub material lemnos esenţă fag, care nu corespundea cu cantitatea existentă faptic în autovehicul, respectiv 2,8 mc lemn foc fag.

Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, totodată fiindu-i confiscată cantitatea de 2,8 mc lemn de foc.

 

 

Tot ieri, lucrătorii din cadrul Sectiei de Politie Rurala nr. 4 Campina au acționat impreuna cu lucratorii Postului de Politie Sotrile în vederea prevenirii și combaterii delctelor silvice.

Cu această ocazie au fost depistați patru bărbați domiciliați în comuna Șotrile, care transportau cu căruțele material lemnos pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

Cele patru persoane au fost sanctionate cu amenzii în cuantum de 10.000 de lei, iar cantitatea de 1.5 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

 

 

Pe raza comunei Dumbrăvești a fost depistat un localnic, care transporta cu un atelaj hipo mai multi busteni de esenta stejar, fara a avea documente justificative pentru aceștia.

 

Fiind intrebat despre provenienta materialului lemnos aflat in căruță, bărbatul a declarat faptul ca l-a taiat dintr-o pădurea aflata în zonă.

Cantitatea de 0,5 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul depistat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.