Pentru cel puțin 30 de zile, începând de astăzi, din nou fără spectactori la meciurile Petrolului 52, Blejoiului, Plopenilor, CSM-ului, HC Activ Prahova și la toate competițiile, pe arenele și în sălile de sport din Ploiești și întreg județul Prahova!

Dragos Trestioreanu -

Pentru cel puțin 30 de zile, începând de astăzi, din nou fără spectactori la meciurile Petrolului 52, Blejoiului, Plopenilor, CSM-ului, HC Activ Prahova și la toate competițiile, pe arenele și în sălile de sport din Ploiești și întreg județul Prahova!

Ca urmare a Hotărârii CNSU nr 91/22.10.2021, cu noile restricții antiCovid, emisă săptămâna trecută de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență, pe baza articolului 3, alineatul 3, începând de astăzi, 25 octombrie, timp de 30 de zile, meciurile echipelor de fotbal ACS Petrolul ’52 Ploiești (Liga 2), CS Blejoi și CSO Plopeni (ambele din Liga 3), ale formației de baschet masculin CSM Ploiești (Liga Națională), a celei de handbal feminin CS Activ Prahova Ploiești (Divizia A), dar și a tuturor celorlalte trupe din județul Prahova, nu se vor mai desfășura, din nou, cu spectatori, pe stadioane și în săli de sport.

Iată cum arată Art. 3 (al. 3): „Se propune ca, pentru o perioadă de 30 zile, competițiile sportive să poată fi organizate și desfășurate pe teritoriul României fără participarea spectatorilor”. S-ar putea pune, acum, întrebarea de ce personale vaccinate cu schema completă, ca și cele trecute deja prin boală, în urmă cu o perioadă temporară stabilită de către personalul de specialitate, nu sunt scutite de la Hotărârea CNSU nr 91. Este foarte simplu: deoarece vaccinurile nu împierdică încă 100% riscul de îmbolnăviri, iar astfel, cel de a se transmite Covid-19 tot există! E drept, cei vaccinați pot face forme ușoare ale bolii, dar pot și să transmită virusul, în caz de infectare, celor care nu sunt vaccinați. Cei care pot face astfel forme foarte grave! Cum, de exemplu, acum, în Ploiești, există o rată de infectare de 15,10 la mia de locuitori, iar municipiul reședință al județului Prahova se află, în prezent, pe locul 2 în topul orașelor locale, Hotărârea CNSU nr 91/22.10.2021 vine într-un moment imperios necesar pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri.

Dacă meciurile Petrolului ’52 se pot viziona pe posturile de televiziune care dețin drepturile exclusive de transmisie ale Ligii a II-a de fotbal, Digisport, Telekomsport și Look Sport, celelalte cluburi sportive, cu echipe în eșaloane național sau nu numai, în eventualitatea în care doresc să-și respecte suporterii, pot prelua și ele, tot live, partidele oficiale, prin intermediul internetului. Așa cum s-a și întâmplat de altfel, în câteva rânduri, până în prezent, cu jocurile Blejoiului, la fotbal, și ale CSM-ului, la baschet masculin. Sigur, nu-i la fel ca ca la prezența pe stadioane și în sălile de sport, dar se va evita posibila „ruptură” de susținătorii morali ai grupărilor prahovene. Însă, ceea ce se întâmplă acum, vezi valul 4 al pandemiei de coronavirus, este NUMAI efectul direct al marilor relaxări din perioada de vară, de pe perioada vacanțelor și a concediilor. Acum, se suferă din nou din cauza restricțiilor, pentru ca lucrurile să nu scape cu totul de sub control!

Foto: www.prosport.ro și www.skyscrapercity.com