Hoţi de produse petroliere opriţi cu focuri de armă în Predeal Sărari

Redactia -

Hoţi de produse petroliere opriţi cu focuri de armă în Predeal Sărari

Comunicat de presă

Marți, 28 iulie a.c., în jurul orei 2250, o patrulă de jandarmerie aparținând Inspectoratului Județean Prahova, aflată în serviciu în zona comunei Predealul Sărari, județul Prahova, a surprins mai multe persoane în timp ce sustrăgeau produs petrolier.
Jandarmii au observat faptul că, un bărbat sustrăgea produs petrolier dintr-un rezervor de colectare al unei sonde. În momentul apropierii de zona săvârșirii faptei, aceștia au observat în vegetația din apropiere alte trei persoane care au încercat să fugă. În acel moment, s-a executat somația prin voce, de încetare a faptei ilicite și de supunere la indicațile jandarmilor, însă aceștia au continuat să fugă, motiv pentru care s-a executat somația prin două focuri de avertisment în plan vertical. 
În final, s-a reușit prinderea unei persoane, Constantin C. de 54 de ani, domiciliat în comuna Predealul Sărari, județul Prahova, care a declarat faptul că sutrăgeau produs petrolier pentru a-l folosi în gospodăriile proprii. La fața locului au fost găsite patru bidoane de plastic cu capacitatea de 30 de litri fiecare si o găleata de plastic în care se găsea produs petrolier. 
Una din persoanele care au reușit să fugă a fost recunoscut de jandarmi ca fiind o persoană cu antecedente penale.
Ca urmare, celui in cauză i s-a întocmit proces verbal de constatare, pentru fapta susceptibilă a fi „furt calificat”, ce a fost înaintat organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.