Şi-a umplut casa de electronice dăruite de cei pe care îi înşela

Redactia -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat ieri sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şase percheziţii domiciliare, fiind vizate persoane suspectate de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

 În fapt, la sfârșitul lunii aprilie 2009, un ploieșean în vârstă de 45 de ani a lăsat să se creadă că are influența asupra unor funcționari din cadrul S.R.I. și chiar la nivelul conducerii acestei instituții, în legătură cu angajarea unei persoane în cadrul acestei instituții. Pentru acest ”serviciu”, a pretins și primit un notebook în valoare de aproape 5.500 lei.

Totodată, în perioada ianuarie – martie 2013, a pretins că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, și îi poate determina pe aceștia să nu întocmească un act ce intra în atribuţiile lor de serviciu. Pentru acest lucru a pretins şi primit de la administratorul unei societăți comerciale din București mai multe bunuri constând în ţigari, cafea, băuturi alcoolice, cu motivarea că acestea vor fi oferite şefilor celor care efectuau activitatea de control.

Ulterior, la data de 7.02.2013 a pretins și primit de la același administrator un televizor LCD, în valoare de 6.000 lei, iar la data de 12.02.2013, a primit de la acesta mai multe materiale de construcție. În cursul lunii februarie 2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui ofiţer de poliție din cadrul I.J.P. Prahova, pe care îl poate determina să soluţioneze favorabil o cauză instrumentată de acesta, a pretins şi primit de la persoana cercetată un produs Blue-Ray și suma de 2.500 lei, cu motivarea că acestea vor fi oferite ofiţerului de poliţie.      

În baza probelor administrate, procurorul a dispus faţă de ploieșteanul suspectat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influență, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă .Totodată, față de alte două persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență a fost luat măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea pe o perioada de 30 zile. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu lucrătorii S.I.F. în baza delegării, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a tuturor participanţilor.