Iar și iar, este nevoie de victorie a Petrolului! Astăzi, la Sânmartin, în dauna Luceafărului Oradea

Dragos Trestioreanu -

Iar și iar, este nevoie de victorie a Petrolului! Astăzi, la Sânmartin, în dauna Luceafărului Oradea

Plecată, „ca boierii”, de vineri, 12 aprilie 2019, cu avionul, până la Cluj, iar de acolo preluată de autocarul clubului, ajuns mai devreme în urbea de la malurile Someșului, delegația Petrolului a ajuns seara, mai târziu, în municipiul Oradea, despre care se spune că ar fi cel mai frumos acum, din punct de vedere turistic, din România. A doua zi, la 10 kilometri de oraș, Marinescu & Co. au făcut și un ultim antrenament pe un teren din zonă, înaintea meciului oficial de astăzi, din baza sportivă de la Sânmartin, o localitate limitrofă Oradei, a divizionarei secunde Luceafărul, una cu rezultate contradictorii în ultimele două etape: 1-2, acasă, cu FC Argeș, adică la același scor la care piteștenii aveau să câștige, imediat, și derbiul cu Petrolul, urmând, apoi, un 4-2 victorios la Snagov, cu Sportul, al bihorenilor!

Gigi Mulțescu și colaboratorii săi – Daniel Timofte, fiul Cătălin Mulțescu și Yusel Yeșilova, preparatorul turc urmând să ia loc iar în tribună, pentru a avea o vedere de ansamblu și a o transmite la pauză șefului de staff tehnic, pentru a se face corecțiile de rigoare – au luat din nou trei portari cu ei, dintre care Cătălin alege doi, care vor fi înscriși în raportul de joc, dar și pe reveniții după suspendarea de o etapă, Ghinga și Pușcaș, rămânând acasă operatul de menisc Stoica, juniorii din efectiv, dar și, mai de ultimă oră, atacantul Rusu, cel care a suferit o ruptură musculară pe parcursul scurtei sale prezențe pe teren la meciul cu Argeșul, de la Ploiești. În asemenea condiții, este mai greu de presupus că Bogdan va mai avea șanse de a reveni la echipă până la final de sezon, el fiind și detașat la clubul găzarilor de prim-divizionara Hermannstadt Sibiu! Recuperarea după astfel de probleme musculare se întinde, de obicei, pe minimum o lună, o lună și jumătate, chiar, bineînțeles însă și în funcție de lungimea rupturii și de gravitatea acesteia. Absent de la deplasare este și Nini Popescu, cel care a văzut al patrulea cartonaș galben la duelul cu FC Argeș, de pe arena Ilie Oană. Iată, ca ultimă oră, la ce prim „11” s-a decis Mulțescu sr, pentru meciul din nord-vestul țării: Bolboașă – Borța, Ghinga, Pușcaș, Țigănașu – Bucșa, Malakyan – Saim Tudor, Marinescu, Moldoveanu – Arnăutu. Rezervele alese sunt portarul Brînză și jucătorii de câmp Olaru, Țicu, Ștefănescu, Cazan, Chindriș și Sarris.

Cristian Lupuț, antrenorul Luceafărului, despre care se zvonește că ar fi a… doua echipă a omului de afaceri oltean Niculae Sarcină, recunoscută de el fiind Energeticianul, are la dispoziție un lot format din mulți tineri, dintre care se remarcă atacantul Paraschiv și portarul Moga, dar și câțiva străini destul de buni, precum Bebey sau Moihedja, primul fiind vârf de atac, al doilea – fundaș stânga. Cu siguranță că, pierzând în tur, la Ploiești, în fața Petrolului, la a doua victorie în ceea ce privește claritatea rezultatului final a oaspeților de azi, 2-6, Lupuț își va struni băieții în direcția unei revanșe, ei fiind și motivați după succesul recent din Ilfov. Pe un teren ceva mai bun decât altele decât a avut parte Petrolul în deplasările din acest sezon, cu excepția celor de la Pitești și Cluj, evident, Luceafărul joacă fotbal, nu se „închide”, participă cu generozitate la spectacolul sportiv, rămânând de văzut dacă și acum va fi la fel, într-o altă zi în care ploieștenii sunt obligați să câștige, pentru a nu pierde cvasi-definitiv contactul cu zona din ierarhie în care se decide promovarea directă sau, cel puțin, calificarea la baraj.

Atentă, ca de obicei, cu partidele Petrolului, Comisia Centrală de Arbitri a delegat la disputa dintre Luceafărul și FC Petrolul, care va debuta azi de la ora 14.00, în direct pe Digisport, Telekomsport și Look, un trio argeșean din lotul primului eșalon, numai rezerva fiind din afara acestuia: Iulian Călin (foto jos), din Ștefănești, Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) – Mircea Ardelean (Arad). Observatorul de joc a fost desemnat Cristian Petropulos, din Alba Iulia, iar cel de arbitraj este Dan Monea, el domiciliind tot în județul Alba, dar la Aiud. Ca de fiecare dată în deplasări, spre Oradea a plecat și o galerie a oaspeților, Petrolul urmând a avea parte iar de încurajările freneticilor și fidelilor suporteri ai lor, cei care plătesc 25 de lei pentru un bilet de intrare la meci.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.ziaruldeiasi.ro